Rock a terápiáért

2019.04.12. 15:30

Sólyomné Turbucz Virágért lépnek föl Székesfehérváron

Napi hat-hét órát evéssel, ivással tölteni, s csak magunkkal foglalkozni – milyen jól is hangzik elsőre, nem? Ám ha kiderül, hogy erre daganatos betegség miatt, egy terápia kapcsán van szükség, a kép mindjárt árnyaltabb.

Bokros Judit

Egészségére! A sok biozöldséglé fogyasztása is Virág terápiájának része

Fotó: a család

Sólyomné Turbucz Virág hangja szinte csilingel a telefonban, miközben két fontos napi folyamat között időt szakít rám. Egyáltalán nem egy beteg ember hangja ez, hiszen életvidám, reményteli – gondolom, miközben hallgatom. Pedig a fiatal hölgy már nagyon sok megpróbáltatáson túlesett 27 éves korára, miután 2012-ben melanóma miatt megműtötték. Akkor utókezelésként immunterápiát kapott. Aztán három éven belül kétszer találtak nála áttétet: ismét műtétek következtek, majd sugárkezelés. Egy idő után sajnos Virág szervezete mind az immun-, mind a kemoterápiának ellenállt, gondok lettek a pajzsmirigyével, mire eljutott odáig, hogy 2016-ban már a tüdejében is daganatot találtak. Virág mindent nagyon pontosan elmesél a telefonban.

Szinte hihetetlen, hogy egy olyan beteg emberrel beszélek, akinek a tüdőáttét megjelenésekor már nem sok esélye volt az életben maradásra, s most mégis itt van, saját bevallása szerint lélekben megerősödve, és azon dolgozik, hogy a teste is megerősödjön, le tudja küzdeni a daganatot, ellen tudjon állni annak, hogy az újra kialakulhasson.

Egészségére! A sok biozöldséglé fogyasztása is Virág terápiájának része
Fotó: a család

Virág azután, hogy a tüdejét megoperálták, nem fogadta el a fölajánlott újabb kemoterápiát. Időközben rátalált egy alternatív módszerre, a Gerson-terápiára, amelyet 2017 nyarán elkezdett. Ezt folytatja azóta is, mert legalább két év kell ahhoz, hogy a szervezete kitisztuljon a méreganyagoktól, s az immunrendszere megerősödjön. A terápiát orvosi ellenőrzés mellett végzi, és mellette immunterápiával is kezelték. Az eredmény? Virág szeptemberben tünetmentes volt, hamarosan újabb kontroll következik.

A fiatal nő pozitívan tekint a jövőbe, mert az elmúlt években átértékelte az életét, megpróbálta végiggondolni, miért jött a betegség, és változtatott a hozzáállásán. A bizonytalanság után hitében megerősödve csinálja a Gerson-terápiát, amely nagy kitartást, odafigyelést igényel. Virágnak sok friss biozöldséglevet kell fogyasztania, az étrendben szigorú diétát tart, több vitamint, étrend-ki­egészítőt szed. Sajnos a pénzük már nem fedezi a kellékek, ételek árát, s a rezsiköltség is megnőtt a terápia miatt. Ezért Virág nagyon örül minden támogatásnak. Például annak is, hogy hétvégén két jótékonysági koncert is lesz a javára. Szombaton 20 órától a fehérvári Nyolcas Műhelyben Rock a terápiáért címmel szerveznek estet, virágvasárnapon 18 órától pedig a sárszentmihályi református templomban várják a segíteni a szándékozókat a többfellépős, zenés esten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában