húsvétvasárnapi istentiszteleten

2019.04.24. 07:05

Öt gyermeket keresztelt meg Szarka István evangélikus esperes

Arra, hogy egyszerre öt gyermeket kereszteljen meg, utoljára tíz esztendeje volt csak példa.

B. Kiss László

Ritka eseménynek számít az ötös keresztelő Fotó: ifj. Kadlecsik István

Nem gyakran történik ilyen. Arra, hogy egyszerre öt gyermeket kereszteljen meg, utoljára tíz esztendeje volt csak példa – mondta el lapunknak Szarka István, Bakonycsernye evangélikus esperese. A mostani öt kisgyerek között három hónapos volt a legkisebb és négyéves a legnagyobb. Ketten egyébként testvérek közülük.

Ritka eseménynek számít az ötös keresztelő Fotó: ifj. Kadlecsik István

A keresztelő időpontját a szülők választották ki, bízik benne, hogy nem csak praktikus okok játszottak szerepet a dátum kijelölésében, de a húsvét spirituális tartalma is – fogalmazott a lelkipásztor. Szarka Istvántól megtudtuk azt is, hogy egy évben körülbelül harmincszor keresztel. Örömmel tette hozzá, hogy hosszú évek eltelte után mostanában végre kiegyenlítődött a temetések és a keresztelések száma, korábban ugyanis az előbbiek voltak többségben. Az elhunytak, valamint a kisgyermekek között egyaránt vannak bakonycsernyeiek és Csernyéről elszármazottak – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában