Életre szóló találkozás lehet

2019.04.09. 07:00

Megyei szintű állásbörzén futott össze a kereslet és a kínálat

Ötödik alkalommal rajtolt el hétfőn délelőtt a Székesfehérvári állásbörze. A Csónakázó-tó partján egy egész napon át találkozhattak munkaadók és munkavállalók.

Palocsai Jenő

A fiatalok abszolút értelemben kezdő munkavállalóként néztek körül az Állásbörzén, hiszen a fiatalember első munkahelyét keresi, az ifjú hölgy pedig még tanul, de már kutat, mert tudni akarja, milyen lehetőségeket kínál Fejér megye. A rendezvény bejáratánál két állás után érdeklődő arról váltott szót, nemcsak az álláskínálat fontos, hanem azok minősége – ma már ez lényeges szempontja minden munkavállalónak

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Harmincöt kiállító várta standján, hogy be tudjon mutatkozni az érdeklődőknek abban a reményben, hogy egy vagy több valakit a kígyózó sorokból hamarosan munkavállalói sorában köszönthet. Szinte mindenki megtalálhatta a neki való hivatást, hiszen a cégek több ezer állást kínáltak, köztük több olyat is, amelyhez sem előképzettség, sem szakirányú végzettség nem kell. A vállalkozások mindent elkövetnek, hogy növelni tudják az elégedett munkavállalóik létszámát, így átképzés, szakképzés és akár nyelvi képzés is szóba jöhet, ha az kell a sikeres beilleszkedéshez és a harmonikus munkavégzéshez.

A fiatalok abszolút értelemben kezdő munkavállalóként néztek körül az Állásbörzén, hiszen a fiatalember első munkahelyét keresi, az ifjú hölgy pedig még tanul, de már kutat, mert tudni akarja, milyen lehetőségeket kínál Fejér megye.
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az esemény házigazdája Borsos Dávid volt, a Mediaworks Hungary Zrt. megyei üzletszervezési vezetője elmondta a hivatalos megnyitón, hogy a kedvező folyamatok hatására megváltoztak a viszonyok is. Öt éve sokan kerestek állást, és a cégek kevésbé voltak érdekeltek abban, hogy minden eszközt bevessenek a munkavállalók elcsábítása érdekében. Azóta a munka világának minden részterületén emberre és szakemberre van szükség, legyen az folyamatosan fejlődő ipar, rendvédelmi szerv vagy a szolgáltatói terület. Borsos azzal zárta mondandóját, hogy eredményes toborzást kívánt a kiállító cégeknek, hivataloknak és biztatta az érdeklődőket, hogy találják meg álmaik munkáját! A szervező cég egyben munkalehetőségeket is kínált ezen a napon.

Borsos Dávid: a börze alkalmazkodik a munkaerőpiac változásaihoz.
Fotós: Pesti Tamás

Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke is beszédet mondott a hivatalos megnyitón. A megyei szintű rendezvényre azt mondta, bízik abban, hogy mindenki megtalálja a számítását ezen a modern kori agorán.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere örömmel üdvözölte ezt a fórumot. Mint elmondta, mindent elkövet a fejlett iparral rendelkező város, hogy a szakképzés kövesse az ipar igényeit. Ennek megfelelően a Székesfehérvári Szakképzési Centrum által történő képzések is úgy zajlanak, hogy a középiskolát elhagyó diákok használható gyakorlati tudással a belső zsebükben indulhatnak neki az életnek és a munka világának, és hasonló elvek mentén fejlesztik a felsőoktatást is.

Érdemes volt figyelmesen végighallgatni a standoknál az ajánlatokat
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak kiállítók fogadták a Lakeside Hotelhez tartozó sportcsarnokban a látogatókat. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének edzőpályáján a Fejér Megyei Hírlap kiépített egy helyet, ahol önéletrajzírással és fényképkészítéssel segítették a munkát keresőket. A Karrier sarokban álláskereséssel kapcsolatos tanácsadás is zajlott az este ötig tartó rendezvényen.

A munkavállalók figyelmét sok ipari cég igyekezett felhívni magára, legyen az vízpalackozó, fa-, illetve fém- vagy akár műanyag-megmunkáló vállalkozás. De jelen voltak a nagy hivatalok, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sőt a rendvédelmi szervek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában