építési munkálatok

2019.04.27. 17:36

Megkezdődik a Székesfehérvár, Városház tér 4. szám alatti egykori ferences rendház felújítása

A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és a központi konyhát érintik.

FMH

A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusáig tart zárva. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc utca 1. szám alatt folytatja működését. A konyhán készült ételek pedig a Mátyás király körút 1. szám alatti Szent Gellért Sörözőben fogyaszthatók a felújítás ideje alatt.

Az építési munkálatok keretében sor kerül a homlokzat rekonstrukciójára, a nyílászárók cseréjére, új portálok beépítésére. A múzeum fogadóterének bővítése mellett egy kávézót is kialakítanak az épületben. Sor kerül az épület belső udvarának burkolására és zarándokudvarrá alakítására is. A kivitelezés során megvalósul az épület akadálymentesítése: lift, valamint akadálymentes mosdó épül, de fejlesztik a konyhai rész technológiáját is. Az építési munkákon kívül beszerzik az interaktív élményeket adó és a konyha felszereléséhez szükséges eszközöket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában