A névadó hetén

2019.04.01. 07:10

Lezajlott a Batthyány-hét Szabadbattyánban

Az általános iskola 1993-ban vette föl gróf Batthyány Lajos nevét. A névadó óta minden év tavaszán iskolai napokat, s újabban hetet szerveznek az oktatási intézményben.

V. Varga József

Gróf Batthyány Lajos Fotó: Wiki

Eseménydúsan teltek az elmúlt napok a Batthyány- héten, programok sorjáztak. A felsős diákok angol és német nyelvi vetélkedőn, irodalmi és történelmi megmérettetésen, akadályversenyen vettek részt. Közösen megtekintették Sára Sándor emlékezetes filmjét, a 80 huszár címűt. Az alsósok helyesírási versenyt és várfoglalót tartottak. Minden évfolyam képviseltette magát az énekversenyen, ahol a gyerekek elénekelték a legszebb negyvennyolcas nótákat és tavaszt köszöntő dalokat – tájékoztatta lapunkat Ekler Zoltán igazgató. A Batthyány-hét zárásaként rendőrségi kutyás bemutatónak lehettek részesei a tanulók és az érdeklődők. A pedagógusok hagyományosan KRESZ-vetélkedőt, valamint kerékpáros és görkorcsolya ügyességi versenyt is szerveztek a diákok számára.

A Batthyány Lajos Általános Iskolában, a névadó hetén, a tanórák keretében is foglalkoztak a forradalom és szabadságharc témakörével. A történelmi események, az irodalmi, helyesírási feladatok mellett földrajzórán például a huszárok nyomában jártak a nebulók, rajzórán csatajelenetek illusztrációit készítették el. Etikaórán az önfeláldozásról és az összetartozás erejéről beszélgettek, biológiaórán Kossuth Zsuzsanna ápolói tevékenységét kutatták. Technikaórán kokárdát készítettek, testnevelésórán 1848 métert futottak, kémiaórán megbeszélték, hogyan is készült Gábor Áron ágyúja. Matekórán a „matematikusok a szabadságharcban” témában munkálkodtak. A színes, színvonalas programokon mindenki jól érezte magát. Az egyik kisdiáknak a jól sikerült biciklis próbától ragyogott a szeme, a másik nagyobbnak az ügyes sportteljesítménytől, sokaknak pedig a kutatómunka jelentett kihívást, hozott örömöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában