Érdekes helyzetekkel néztek szembe

2019.04.10. 07:05

Komolyan gondolták! – Tréfás örömíjászat várta a Lajoskomáromba érkezőket

Az ország íjászai és leendő tűzoltói érkeztek Lajoskomáromba azért, hogy szembenézzenek a rájuk váró kihívásokkal.

Szanyi-Nagy Judit

Íjászat a tó fölött – a helyszínek sem mindennapiak Fotó: Szücs Zs.

Képzeljék el, hogy egy kisebb vadászlesről a fűben lapuló színes tojásokra kell célozniuk! Netán azt, hogy – lovas nemzet lévén – egy összebarkácsolt állaton ülve, oldalra-hátrafordulva kell eltalálni a kitűzött célpontot! Ilyen feladatokból, összesen 24 állomásból álló tréfás örömíjászat várta a Lajoskomáromba érkezett vendégeket az Akácligetben vagy éppen a Béka-tónál. A szervező Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület képviseletében Csiszi István elnök elmondta: a többek között Mórról, Mezőfalváról, Sárbogárdról, Devecserről, Pécsről és Budapestről érkezett íjászok visszajelzése pozitív volt. Ők pedig – mint szervezők – lehetőségeikhez mérten minden évben megújítják a célokat (vagy legalábbis azok nagy részét), nehogy unalmas legyen a megszokott pálya. „Ezt tényleg komolyan gondolták?” – merült fel többször is a résztvevőkben.

Íjászat a tó fölött – a helyszínek sem mindennapiak
Fotó: Szücs Zs.

A komolyság ugyanakkor egy másik helyszínen is megmutatkozott: a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság égisze alatt negyvenórás tűzoltó-alaptanfolyam zajlott, illetve zárult a helyi tűzoltószertárban. Mint azt már korábban megírtuk, az elméleti oktatást gyakorlati feladatok követték, s ez a „tematika” a tanfolyam zárására is igaz volt. A tizenkilenc leendő tűzoltó előbb elméleti ismereteiről adott számot, majd tömlőt szereltek, vagy éppen tüzet oltottak a vizsga részeként. Komolyan vették a feladatot, mivel mind a tizenkilencen sikeresen teljesítették az alaptanfolyamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában