A települések ékei

2019.04.16. 07:12

Húsvétváró családi programot szervezett a Sárszentágotai Hagyományőrző Csoport

Hamarosan húsvét, Fejér megyében egyre több helyen a fák virág helyett tojásba borulnak.

Sebestyén Zoltán, Szanyi-Nagy Judit

Kivirágzott a sárszentágotai tojásfa!

Fotó: Sebestyén Zoltán

A Sárszentágotai Hagyományőrző Csoport harmadik alkalommal szervezte meg húsvétváró családi programját, melyen évről évre egyre több érdeklődő vesz részt. A szomorkás időjárás ellenére a felnőtt segítőkön kívül sok gyerek is ellátogatott a hagyományos húsvéti készülődésre. A rendezvény keretében tojásfestés, húsvéti díszek készítése, majd a szabadban a régi hagyományok felelevenítéseként tojásgurító verseny, tojáslopó játék és nyuszifutás is volt. Ezután a gyerekek nagy örömmel keresték a húsvéti tojásokat a művelődési ház körüli parkban. Végezetül a résztvevők együtt feldíszítették a település tojásfáját.

Kivirágzott a sárszentágotai tojásfa!
Fotó: Sebestyén Zoltán

Ez utóbbi „kivirágzására” Cecén még egy kicsit várni kell. Hiszen a beharangozott kézműves foglalkozás – amely a Sárbogárdi Család- és KarrierPont, illetve a helyi művelődési ház szervezőinek eseményeként jött létre – annyira sikeres volt, hogy a résztvevők minden egyes kapott alapanyagot felhasználtak, s minden tojást hazavittek.

A Bari Shej roma lányok fejlődését segítő program mentora, mentoráltjai is alkottak Cecén
Fotó: Szabóné Kovács Tímea

(A cserépben készült nyuszipopsik, a tavaszi virágfák és a virágzuhatag mellett.) A hét végén esedékes tojásfaállítás azonban így sem marad el! – tudtuk meg Vajai-Kovács Viktória művelődésszervezőtől, aki azt is elmondta, hogy a már beszerzett csüngő barkafűzt is ekkortájt díszítik fel. Addig is hétfőn tojásos ételeket készítettek a nyugdíjasklubban, kedden, azaz ma pedig közös virágültetés lesz a központban. Tevékeny ez a hét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában