Isten szeretetét ünnepeljük

2019.04.08. 17:30

Keresztény fiatalok húsvéti üzenettel

A szombati barátságos párnacsata után immár teljes lendülettel a húsvéti tojáskereső versenyre készülhet az Extrém Generáció és a Keresztény Közösség Egyház (KKE). Demény Géza lelkipásztorral és feleségével, Demény Zsanett-tel beszélgettünk.

Majer Tamás

Géza és Zsanett egyetért abban, hogy a gyülekezetek sokszínűsége hasznára van a kereszténységnek

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A KKE jelenleg egyesületként működik, jövőre válhatnak ún. kisegyházzá. 19 éve aktívak Fehérváron. Az Extrém Generáció az ő ifjúsági csoportjuk, amely 13–17 éves ifjakat tart össze. Demény Gézától tudjuk, ők egy plántált gyülekezet. Az egyesült államokbeli Virginiából való az anyagyülekezetük.

– Hitünkben közel állunk a református, a baptista, a pünkösdi gyülekezetekhez. Azt gondolom, nem probléma, hogyha vannak felekezetek. Minden gyülekezetnek megvannak az erősségei és a gyengeségei. Nincsen egy tökéletes egyház sem – ecsetelte a fiatal lelkipásztor. – Mi a fiatalokat jobban meg tudjuk fogni, mert mi magunk is fiatalok vagyunk – emelte ki saját erősségüket. – Annyira sok ember él Magyarországon, akiknek szükségük lenne hallani az evangéliumot, és szükségük van Jézusra! Úgyhogy inkább azt lehet mondani, hogy számosságában sosincs elég gyülekezet – folytatta.

– Minden ember más. Az idősebb generációt másképp kell megszólítani, mint a fiatalokat. Minden ember más és más gyülekezettel tud azonosulni. Szükség van erre a többféleségre – tette hozzá Zsanett.

Például vidám, fiatalos programokkal! A KKE, illetve az Extrém Generáció rendezvénye a nyári hőség idején üdítő palotavárosi vízi csata, amikor is csőre töltött vízipisztolyokból spriccel az édesvíz. Legutóbb októberben szervezték meg a Gáz utcai paneltömbök sűrűjében a Keresd a zászlót! elnevezésű, kicsit Pál utcai fiús játékukat. Ebben el kell csenni az ellen zászlaját, ám senkit nem fürösztenek meg! Az idén is puha küzdelmet eredményező párnacsatát pedig éppen most szombaton tartották meg az Áron Nagy Lajos téren.

Géza és Zsanett egyetért abban, hogy a gyülekezetek sokszínűsége hasznára van a kereszténységnek
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

 

– Alapvetően mi ezeket azért csináljuk, hogy alternatív programokat kínáljunk a fiataloknak: lehet alkohol és drog nélkül is jól szórakozni. Nem csak a számítógépes játékokkal „küzdve” érezhetik jól magukat! – mondta a pásztor.

Alighanem évek óta legnagyobb rendezvényük a húsvéti tojáskeresés. Az idei április 20-án, szombaton lesz 15 órától a Zichy ligetben. 400-500 gyermek részvételére számítanak, ezért érdemes előzetesen bejelentkezni a szervezők honlapján. Már 14 órától indul a helyszíni regisztráció. 2–12 éves közötti lurkókat várnak az édességet, kincset rejtő fűbe rejtett tojások, de több korcsoportban zajlik majd a keresés, úgyhogy tényleg bátran mehetnek a picik is. Esőnap: április 28.

Mókás programjairól híres az Extrém Generáció. Szombaton igazi párnacsatát vívtak az Áron Nagy Lajos téren, bárki csatlakozhatott. Körülbelül ötvenen püfölték egymást jó kedvvel, főként tinik
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Kérdésünkre Géza elmondta, szeretnék, ha az emberek éreznék, hogy egy közösség áll a rendezvény mögött, de direkt térítő szándékuk nincs.

– Nem vagyunk nyomulós társaság – mondta erről a pásztor. – Egyszerűen csak szeretnénk bemutatni nekik, hogy a húsvét miről szól: húsvétkor Isten szeretetét ünnepeljük, amit tanúsított a világ felé – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában