Ha mindenki akarja, meghozza a sikert

2019.04.17. 14:30

Egész napos program az integráció jegyében Fehérváron

Az integráció napja elnevezésű rendezvény célja az volt, hogy megtapasztalhassák a speciális és a többségi iskolák diákjai, milyen együtt lenni, játszani, sportolni vagy akár énekelni.

Palocsai Jenő

Mese, tánc, vers és ének: igazi fesztiválhangulatot teremtettek a gyerekek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Arany János Budai úti épületében, már a kezdet kezdetén három helyszínen zajlottak az események, egymással párhuzamosan. Az iskola aulájában azonnal magához vonzotta a látogatók tekintetét a „Művészkék” kiállítása. Vízfestékkel és nagy gonddal készített alkotások sorakoztak a falon.

Képesek közel azonos teljesítményre, csak adj nekik időt!

Az integráció volt a nap apropója, így kilenc előtt kevéssel megkezdődött a rendezvény az integrált játékos sportnappal a tornateremben, az Arany János EGYMI intézményvezetője, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna megnyitóbeszédét követően.

Törteli Zoltán, a MOST Cselekvők Egyesülete dzsú­dó­szakosztályának vezetőedzője azt mondta, hogy egy bizonyos idő eltelte után szinte ugyanazt a teljesítményt el tudják érni a sérültek, mint az ép gyerekek. Ezt követően a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia növendékei és edzői mozgatták meg a fiatalokat.

Mese, tánc, vers és ének: igazi fesztiválhangulatot teremtettek a gyerekek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezzel párhuzamosan a látványos megnyitó tánc után a mese, a vers, az ének és tánc szerepelt az Integrált kulturális fesztivál palettáján.

Déltől aztán komolyra fordult a szó, hiszen megkezdődött a szakmai konferencia, melynek címe: Integráció a gyakorlatban. Mile Anikó, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója a szakszolgálatok szerepéről, feladatellátásáról beszélt. Mészárosné Törzsök Zsuzsanna az Arany János EGYMI-ben folyó munkát mutatta be, míg Lugosiné Neumann Márta, az utazó intézményegység vezetője az egyik kiemelt témát, az utazó gyógypedagógiát hozta összefüggésbe az integrációval.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője az iskolai szociális munka és a gyermekjóléti team működéséről szólt, míg zárásképpen Nagyné Kránitz Afroditét, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakszolgálati és antiszegregációs referensét hallgathatták meg a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában