Nem lesznek kezdők, mire végeznek

2019.04.16. 07:20

Duális információs napot rendezett a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa

Mészáros Attila fogadta és köszöntötte elsőként a fiatalokat.

Palocsai Jenő

Az alpolgármester elmondta, a legjobb helyen vannak, hiszen egy intenzíven fejlődő egyetemmel ismerkedhetnek meg. E véleményt csak megerősíteni tudta András Krisztina, a Corvinus rektori megbízottja. A vezető szerint nagyon ideális választás az általa képviselt oktatási intézmény, melyben 5 százalékos emelkedést mutat a hallgatói létszám, annak ellenére, hogy az érettségizők száma jelenleg csökkenő tendenciát mutat. A rektori megbízott bejelentette, nemcsak a hallgatók létszáma és az akadémiai tartalom emelkedése jelzi a fejlődést, hanem az ezzel párhuzamos infrastrukturális bővülés is.

Ezután Marcalekné Kormos Cecília, a Duális Koordinációs Központ vezetője ismertette a megjelentekkel, hogyan is kell elképzelni a duális képzést a gyakorlatban, a jelentkezéstől a végső vizsgákig. Már alapszakon is elérhető több duális képzés is, mely esetében a diá­kok három napot tanulnak a campuson és kettőt a szerződött partnereknél, és az iskola elvégzése után gyakorlati tudással is felszerelt diplomásként léphetnek ki a hallgatók a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában