átalakítják a fenntartói modellt

2019.04.10. 07:25

Corvinus: egyre népszerűbb szakok

Jelentős változások állnak be a Budapesti Corvinus egyetemen, mert az Országgyűlés úgy döntött a múlt héten, hogy átalakítják a fenntartói modellt. Egyvalami biztosan nem változik, a szakmai program továbbra is a képzések értékét és használhatóságát tartja szem előtt.

Palocsai Jenő

András Krisztina és Mészáros Attila a fehérvári lehetőségeket emelte ki a sajtótájékoztatón

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Parlament úgy határozott, hogy a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványhoz kerülnek július 1-jétől a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói jogai. A szervezet közérdekű vagyonkezelő alapítványként jön létre, feladata oktatási intézmények, kiemelten a Budapesti Corvinus Egyetem alapítói, fenntartói jogainak gyakorlása.

Bár a tavalyival megegyező számban jelentkeztek erre az egyetemre, de jelentős mértékben emelkedett azon diákok száma, akik a felvételi eljárás során a Corvinus valamely képzését jelölték meg első helyen, tudtuk meg András Krisztinától, a Corvinus rektori megbízottjától. A vezető hozzátette, hogy a képzések közül a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi listát. Ezek a szakok duális képzési formában is elérhetőek.

András Krisztina és Mészáros Attila a fehérvári lehetőségeket emelte ki a sajtótájékoztatón
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A duális képzés mellett elhivatott a város önkormányzata is, mondta Mészáros Attila, a város alpolgármestere. A Fehérváron elérhető duális helyek száma már több mint 300, ezekre május végéig lehet jelentkezni. E hónapban duális napra várja majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (április 17.) és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (április 15.) is az érdeklődőket. Mészáros Attila elmondása szerint majdnem kétezer diák jelentkezett hallgatónak Székesfehérváron a három felsőoktatási intézménybe. Ezt a számot a nappali, a levelező és a távoktatási formát választók együttesen adják. Az alpolgármester szerint azért is jelzésértékű ez az emelkedés az egyetemeken, mert a helyben érettségizők száma jelenleg csökkenő tendenciát mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában