az este Viking koncerttel zárult

2019.04.29. 07:02

Április végi majális Csákváron – Sokan látogattak ki a hideg ellenére

Kispályás focitorna gyerekeknek, főzőverseny, ugrálóvár, tűzoltóautó, motorozás, rallyautózás és színpadi programok várták azokat, akik szombaton úgy döntöttek, a hűvösebb idő ellenére is kilátogatnak az Úttörő térre, ahol idén harmadik alkalommal tartották meg az újjáélesztett majálist.

Borsányi Bea

A motorozást nemcsak a fiúk, de a lányok is élvezték Fotó: Némedi I.

Kiss László helyi vállalkozó, a program főszervezője szerint az idén először megrendezett gyerek focitorna jobb hangulatot teremtett a reggeli órákban, mint a korábbiakban megszokott felnőtt csapatok kupája.

És amíg az Iváncsáról, Bicskéről, Velencéről és Csákvárról nevezett U11 és U13-as csapatok tagjai a labdát rúgták, addig nem messze tőlük javában zajlott a főzőverseny. Az egyetlen megkötés az volt, hogy az ételnek bográcsban kellett készülnie és minden elemét a helyszínen kellett megfőzni. A tizenkét induló gárda számos finomságot tett a zsűri asztalára, így például hatféle gombából készült paprikást vagy birkapörköltet, ám az első helyet a hantosiak szalonnás juhtúrós galuskával tálalt harcsapaprikása érdemelte ki.

A motorozást nemcsak a fiúk, de a lányok is élvezték Fotó: Némedi I.

A délelőtti programok közül igen népszerű volt a motorozás, illetve a rallyautózás, amelyet felnőttek és gyerekek egyaránt élveztek. Az idén is fel lehetett mászni a csákvári önkéntes tűzoltók piros szerkocsijára, de a korábbiakhoz hasonlóan a rendőrség is képviseltette magát az eseményen.

Délután aztán következtek a színpadi látványosságok: a csókakői és az iszkaszentgyörgyi néptánccsoportot követően a szári mazsorettek műsorában gyönyörködhettek a nézők, akik száma a délután előrehaladtával, ahogy közeledett a májusfaállítás és a tábortűz meggyújtásának az időpontja, no és az eső sem eredt el, egyre inkább nőtt. A majális este Viking koncerttel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában