Nőnapi dalos ajándék

2019.03.05. 07:02

Virág helyett örökzöldekkel ünneplik a hölgyeket Bicskén

Hagyomány a már­cius 8-i Mészáros János Elek-koncert a művelődési központban. Nőnapon ezt nyújtja át az alcsútdobozi énekes a környékbeli hölgyeknek, virágcsokor helyett.

Zsohár Melinda

Tíz esztendeje nyerte meg a Magyarországon rendezett nem­zetközi magyarnóta-versenyt Nagy Anikó kárpátaljai és Mészáros János Elek alcsútdobozi magánénekes. Az idei bicskei nőnapi koncert ennek a jubileumát is ünnepli a közönséggel, mondták el a művészek. Nagy Anikó jelenleg is az Ungvári Filharmonikusok énekese, Mészáros János Elek pedig elhagyta agrármérnöki munkáját, az éneklésnek szenteli idejét. Sok helyre hívják, különösen sokat lép fel templomokban, jótékonysági eseményeken. A nőnapi műsorban a legszebb operettduettek, táncdalok, magyar nóták hangzanak el, sok vidám történettel. Mészáros János Elek anekdotázik, verset is szívesen mond, saját írásaiból is idéz – megosztja gondolatait, véleményét hazáról, sorsról, hitről, magyarságról, emberi tartásról. Az oldott hangulatban a könnyű műfaj klasszikusai között helyet kapnak az előző generációk által kedvelt dallamok, amelyek túlélték a modern zenei korszakokat. Mindig van a legfiatalabbak között is, akinek szívét e stílus és lelkiség szólítja meg.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában