Fejlesztések

2019.03.22. 14:30

Továbbfejlődik a piac és a helyi óvoda is Dégen

Már nemcsak az általános iskolában és közvetlen közelében, de annak környékén is járnak-kelnek a munkásemberek.

Szanyi-Nagy Judit

A térkövek mint mozaikdarabok állnak össze a piac előtt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvárról érkezett brigád a napokban fektette le a helyi termelői piac előtt található tér első térkövét. Csodálkozhatnának a helyiek, hiszen a Köztársaság utcában található piacot már 2015-ben átadták a Mezőföld Helyi Közösség Egyesület segítségével. Tizenötmillió forintból. Most azonban további összeg érkezett a településre, ennek köszönhetően a piac továbbfejlődhet.

– Ezúttal egy csaknem kétezer négyzetméteres térköves placcal, valamint tíz darab árusítóhellyel bővül a már meglévő helyi termelői piac – beszélt a beruházásról Gárdonyi Sándorné polgármester. Az építkezés létrejöttét egy több millió forintos pályázati forrás, valamint önkormányzati önerő teszi lehetővé. S ebbe az összegbe nemcsak a piactér bővítése, még élhetőbbé tétele, de az óvodai átalakítás is beletartozik. Ugyanis a teljesen megújult, szinte napra pontosan egy éve átadott konyhához egy külön étkezőhelyiség is dukál.

A térkövek mint mozaikdarabok állnak össze a piac előtt
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Látványos a munkavégzés a Bóbita Óvodánál is, az udvaron dolgoznak a munkások. Az itteni kivitelezés azt segíti elő, hogy a gyermekek ezentúl ne a csoportszobákban étkezzenek, ott, ahol alszanak, hanem egy külön helyiségben – magyarázta a beruházás fontosságát az elöljáró. Hozzátette: a kivitelezés előnyeit a lakosok is megtapasztalhatják majd, hiszen az eddig hazavitt óvodai me

nüket ezentúl helyben is elfogyaszthatják a dégiek, miután az ovisok végeztek az étkezéssel. Az itt bemutatott terveknek szeptemberre kell valósággá válniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában