kártyajáték

2019.03.03. 07:30

Toborzó: ultiklubot alakítanak Fehérváron

A hely adott, ami hibádzik, az a csapat. Pedig a halhatatlan mosodástól, Minarik Edétől megtanulhattuk: „Kell egy csapat!”

V. Varga József

Nem elhanyagolható, hogy milyen a lapjárás. Ez a szerencsefaktor...

Fotó: V. Varga József

Borsos Sándor és öreghegyi nyugdíjastársai több éve összejárnak már – főleg hétvégenként –, hogy szenvedélyüknek, az ultinak hódoljanak. Kell egy kis kikapcsolódás, megbeszélik a világ dolgait, diskurálnak, kortyintanak egyet-kettőt a hűvös sörből vagy a zamatos borból, és kártyáznak.

Egykori pilóta, postamester, vállalkozó és vezérigazgató is megtalálható soraikban. „Mint anno az eleink, akik megpödörték a bajszukat, rágyújtottak egy pipára, borozgattak, és verték a blattot” – tódítja Károly. „Csak egészség legyen és barátság! Meg jó lapjárás” – kapcsolódnak a beszélgetésbe a többiek.

„Elhatároztuk vagy tucatnyian, hogy az alkalmi összejöveteleken túl megalakítjuk az Öreghegyi Ulti Baráti Kört, a Faház szentélyében, a Donát utcában” – veszi magához a szót Sándor. „Ezennel toborzót hirdetünk! Várunk a sorainkba a környékről mindenkit, aki szeret és tud is ultizni!” Búcsúzóul úgy mondják az urak: remélik, nemsokára, egy szép szombati napon aztán megrendezhetik az első öreghegyi ultiversenyt is. Lesz itt kontra, rekontra, szubkontra, és Fedák Sári… Úgy legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában