kézművesség

2019.03.10. 15:14

Tavaszváró, egymásra hangoló foglalkozások Mezőszilason

A református templom mellett álló közösségi épület frissen vakolt fehér falait színes rajzlapok, tollak és zsenília drótok hangolták a tavaszra.

Szanyi-Nagy Judit

Viktor és az általa készített színes pávák

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Csakúgy, mint az épületben sürgölődőket, akik Horváthné Gogán Jolán, vagyis a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Sárbogárdi Család- és KarrierPont közös invitálására érkeztek a helyszínre. Ez utóbbi képviseletében Szabóné Kovács Tímea szakmai munkatárs adott segítő kezet, aki nemcsak elhozta a különféle alapanyagokat, de azt is megmutatta, hogyan készülhet belőlük az otthont feldobó színes, tavaszi állatfarm. Az alkotók ugyanis hazavihették magukkal műveiket.

Viktor és az általa készített színes pávák
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– A kézműves foglalkozások fő célja, hogy segítségükkel a településen és a környezetünkben élő gyermekeket, fiatalokat új impulzusok érjék – mesélt célkitűzésükről az egyesület vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy bár ezek az alkalmak a tanodai növendékeknek szólnak, azoknak bárki részese lehet.

A március 15-ei ünnepségre is gondoltak a szilasiak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A tanodáról szólva gyorsan hozzáfűzzük: döntés egyelőre még nem született arról, hogy Mezőszilason folytatódhat-e az eddigi lehetőség, de a helyiek reménykednek a pozitív elbírálásban. Addig pedig egymásra hangolódnak – legközelebb március 23-án, várhatóan szintén egy délutáni kézműves foglalkozáson.

A madarak mellett macskák is készültek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában