Ők a jövő nagy sztárjai?

2019.03.28. 20:00

A szintetizátorozó Spindler testvérek énekes számokkal is fellépnek

A településen élők bizonyára ismerik a 16 éves Spindler Krisztiánt, aki évek óta szerepel a lovasberényi ünnepsé­ge­ken, eseményeken, il­let­ve húgát, Annát, akivel legutóbb a kultúrházban tartott nőnapi rendezvényen szórakoztatták a vendégeket.

Borsányi Bea

Krisztián és Anna is élvezi a közös zenélést, éneklést

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Krisztián hat éve tanul szintetizátoron játszani, húga, a 12 éves Anna néhány évvel ezelőtt bátyja példája nyomán szintén erre adta a fejét. Ám mivel énekelni is nagyon szeret – egy­előre külön nem képzi magát –, otthon többször alakítottak alkalmi duót szüleik és az utcán járók örömére, akik gyakran lelassítanak a Petőfi utcai ház ablaka alatt, hogy élvezzék az ingyenkoncertet. A Nappal álom című dalt adták elő először közösen valódi közönség előtt, amiben segítségükre volt zenetanáruk, Márkosi József, nem mellesleg a dalt jegyző Nene nevű formáció zongoristája. A végeredmény felkerült a legnagyobb videómegosztó portálra is.

Hallás után játszák, éneklik a dalokat

– Eddig iskolai zenegálán és tanszaki koncerten léptünk fel vele, és most legutóbb a nőnapi rendezvényen. Van persze több dal is, amit Krisztiánnal közösen adunk elő, de azok még csak a szobánk képzeletbeli színpadán hangzottak el – árulta el Anna, aki jó testvére Krisztiánnak, hallgat rá és elfogadja a segítségét, amikor szintetizátoron gyakorol. Arra a némileg bugyutának tűnő kérdésre, hogy szeretne-e énekes lenni, természetesen igennel felelt. 2018-ban az országos elektroakusztikus versenyen különdíjat nyert bátyja is – aki a tervek szerint jövőre jazz-zongorát is elkezd tanulni – el tudja képzelni jövőjét a zene világában, bár neki, középiskolás lévén, már határozottabb elképzelései vannak: szívesen játszana zenekarban, de producerként is tevékenykedne.

Krisztián és Anna is élvezi a közös zenélést, éneklést
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ám mindezek előtt az érettségi vizsgát kell majd letennie, hiszen egyelőre a Hunyadi Szakgimnázium távközlés sza­kos tanulója. Merthogy Krisz­tián a műszaki dolgok iránt is érdeklődik, és édesapja szerint lelkesen és ügyesen szereli a különböző elektronikus eszközöket. Na de vissza a zenéhez! Az édesanya azt mondja, a gyerekek azért lettek fogékonyak rá, mert náluk szinte mindig szólt és szól a zene ma is. És hogy ebben valóban lehet valami, azt Krisztián szavai is alátámasztják, aki számára a zene nyugtató. Mivel szeret játszani, a mindennapos gyakorlás nem okoz számára problémát, nem kell megerőszakolnia magát ahhoz, hogy leüljön a szintetizátor mellé. Sőt, amikor unja a tanulást, a zenélésbe menekül kikapcsolódásként. És amikor Anna is mellé ül – közös szobájukban egymás mellett állnak a hangszerek –, olyankor jön létre az örömzene vagy az alkalmi duó, amikor Anna Krisztián kíséretével énekel.

A zenekar akár össze is állhat

Tehetségük abban is megnyilvánul, hogy hallás után játsszák, éneklik az ismert számokat, nem keresnek hozzájuk kottát. Krisztián egyébként fellépett már Fehérváron a Városi Diákgálán, zenélt a Hunyadi-bálon és legközelebb áprilisban a Fejér Megyei Diáknapokon mutatja meg tehetségét. A beszélgetés végére az is kiderült, Krisztiánnak van egy tehetséges osztálytársa, aki a Madách Színházban futó Rocksuli című darabban dobol. Szóval a zenekar akár össze is állhat, és ha videóklipet is forgatni szeretnének hozzá, nem kell messzire menniük szereplőért, hiszen Szabó Barnabás, a most megjelent Cseppben az élet című film egyik szereplője szintén lovasberényi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában