Eucharisztia mindenkinek

2019.03.28. 07:20

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház sorra rendezi az oltáriszentségről szóló eseményeket

Fábry Kornél (képünkön), az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára szerint minden jó szándékú embernek szól a jövő évi, magyar­országi világesemény.

Majer Tamás

1938 után jövőre ismét Magyarországon lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint ismert, 2020-ban Budapesten lesz a négyévente megrendezett NEK. Ez az esztendő a felkészülési év. Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház érezhe­tően nagy lelkesedéssel vállalja magára a felkészítő szerepet, sorra rendezik az oltáriszentségről szóló eseményeket.

1938 után jövőre ismét Magyarországon lesz a Nemzetközi Eucharisztikus
Kongresszus
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A főtitkár felelevenítette a kongresszus múltját, amely 1905-ben vált világméretűvé; nemzeti kongresszusok előzték meg. Hazánk csak később, 1928-ban rendezett Nemzeti Kongresszust, 200 ezren vettek részt rajta. Egy évtized múltán, 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulóján Magyarország volt a NEK házigazdája!

– Jézus azt mondta, hogy aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van – mutatta fel az eucharisztia jelentőségét Fábry Kornél katolikus pap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában