folytatódik az útfelújítás

2019.03.28. 11:30

Felújították az óvodai konyhát, mely egyben Mezőfalva konyhája is

Futunk, szaladunk a polgármesterrel: sok a mutatni való, kevés az idő. Tündérszép – játszunk a szavakkal a Tündérkert Óvoda kapcsán. A múlt évben az óvoda felújítása „mindent vitt”, s ez teljesedett ki a hetekben, az óvodai konyha megújításával és eszközfejlesztésével.

V. Varga József

Felújították az óvodai konyhát, mely egyben a település konyhája is

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Kicsit mindig többre, és jobbra! – fogalmazza meg Márok Csaba polgármester, aki 2006 óta a nagyközség első embere. – Évről évre szépülünk, gyarapszunk.

Több évtized után igazán időszerű volt már az épület megújítása, a mai kornak megfelelő, korszerű óvoda kialakítása – mondja. A régit nem akarták elbontani, hiszen akkor az enyészeté lett volna történelmük és hagyományaik: inkább felújították, kibővítették. Így kapcsolódik eleinkhez a jövő nemzedék.

Tündérszép – játszunk a szavakkal a Tündérkert Óvoda kapcsán

A 234,7 millió forint európai uniós és állami támogatásból megvalósult a falak átépítése, a külső szigetelés, a tető, a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek felújítása, valamint az új épület megépítése. Ez utóbbiban két új csoportszoba, és a tornaszoba is helyet kapott.

– Ehhez kapcsolódott az idén az óvodai konyha felújítása, melyhez a belügyminisztériumi pályázaton 46 millió forintot nyertünk. Nagyobb lett a konyha és az étkező, megújult a lefolyórendszer és a burkolat – folytatja a polgármester. – A második ütem, a 21 millió forintos eszközfejlesztés (vidékfejlesztési pályázat) most fejeződött be. Új a főzőüst, a mosogatógép, a hűtőszekrény. Az eszközök beszerzésével vált teljessé az óvodai komplexum.

Felújították az óvodai konyhát, mely egyben a település konyhája is
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

Már zajlik a munkálatok közbeszerzési eljárása

Futó pályázatuk, melynek közbeszerzési eljárása a napokban zárul le, a községháza és az idősek napköziotthonának energetikai korszerűsítése. Az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 50 millió forint támogatást nyert a munkákra. A nyílászárócserére, a homlokzat és a födém megújítására, a kellő szigetelésre, a vizesblokkok akadálymentesítésére. A községházánál egységessé teszik a főépülettel a megszűnt takarékszövetkezet épületszárnyát (fűtéskorszerűsítés), az idősotthonnál pedig a tetőhéjazat-cserét is megoldják. A múlt év végén megújult a Dunaújvárost Sárbogárddal összekötő út Nagyvenyimtől a mezőfalvi körfogalomig eső szakasza. Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt. ígéretét bírja: Bogárd irányába az idén folytatódik az út felújítása. Már zajlik a munkálatok közbeszerzési eljárása. Az útpálya minősége biztonságosabbá teszi a közlekedést, és ezáltal tovább javul az itt élők életminősége is. Az autóbusz-közlekedési vállalattal együttműködve a település Dunaújváros felőli részén új buszöbölpárt alakítanak ki. Az ott lakóknak és a munkába járóknak nem kell majd a központ felé gyalogolniuk, hogy buszra szállhassanak. A tervek szerint április 17-étől oda-vissza megállnak majd az autóbuszok az új megállókban.

– A Modern falvak programban az orvosi számítástechnikai eszközpark fejlesztését vettük sorra. Egészségházunkban két háziorvos, egy gyermekorvos, egy fogorvos és két védőnő végzi a lakosság egészségügyi ellátását. Ugyancsak pályáztunk a polgármesteri hivatal belső rendbetételére, hiszen ilyen jellegű fejlesztés az elmúlt tizenhárom évben nem történt – teszi hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában