Szülinapi nyelvÉSZ

2019.03.23. 07:15

Országos anyanyelvi versenyt rendeztek Székesfehérváron

Az országos anyanyelvi megmérettetés húszéves születésnapját ünnepli az idén. Ebből az alkalomból megjelentették a versenysorozat legjobb ezer feladatát tartalmazó feladatgyűjteményt a megoldásokkal és a magyarázatokkal egyetemben.

V. Varga József

Koncentrálj: értelmezd, keresd a szabályt!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia a ­nyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Verseny Fejér megyei fordulóját a két évtizedes hagyományokhoz híven pénteken délután a Vasvári Pál Általános Iskolában rendezte meg.

A jelmondat adta magát: ­Játszva tanulj, motiváltan, nőjön a tudásszomjad! A verseny háromfordulós, az iskolai válogatót a megyei viadal követte, ahonnan a legjobbak kerültek az országos döntőbe. A válogatót minden versenyző a saját iskolájában írta meg, a megyei tudáspróbák helyszínei pedig a nyelvi bázisiskolák voltak. Az országos döntő helyszíne hagyományosan Szeged lesz, várhatóan április végén, május elején. A Fejér megyei felvonáson kétszáznegyven diák szerepelt, az elsősöktől a nyolcadik osztályosokig összesen ennyien töltötték ki a feladatlapot – mondta el lapunknak Polczerné Jászai Ágnes igazgatóhelyettes, a verseny felelőse. A nebulókat az eredményhirdetésig uzsonna várta, valamint játékkal és kézműveskedéssel múlathatták az időt.

Koncentrálj: értelmezd, keresd a szabályt!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Íme az országos döntőbe jutottak névsora, 1. évfolyam: Staszny Zoé (Zöldliget baptista iskola, Velence). 2. évfolyam: Imre András (Széna téri iskola, Székesfehérvár). 3. évfolyam: Kéner Ádám (Hétvezér iskola, Szfvár). 4. évfolyam: Zsombók Fruzsina (Zöldliget iskola, Velence). 5. évfolyam: Pillár Bence (Széchenyi gimnázium, Dunaújváros). 6. évfolyam: Matern Gergely (Eszterházy Móric német nemzetiségi iskola, Csákvár). 7. évfolyam: Kristóf Ágnes (Vasvári gimnázium, Szfvár) és Varga Gábor Levente (Petőfi gimnázium, Sárbogárd). 8. évfolyam: Dervalics Enikő (Radnóti iskola, Mór), Magasi Csenge és Mester Bettina (mindketten Eszterházy nyelvoktató iskola, Csákvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában