Kibertámadás után

2019.03.20. 10:34

Óráról órára jobb a helyzet a székesfehérvári Hydrónál

Szerdán ismét megkerestük a Hydrót, miután kedden éjjel szerkesztőségünkhöz eljutott egy olvasói információ, miszerint a fehérvári gyárban továbbra is fennakadások vannak.

Sági Zoltán, Elekes Gergő

Állítólag a manuálisan végezhető munkákkal nem álltak le

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az olvasói értesülésre a Hydro azzal reagált, hogy kedd óta hatalmas előrehaladást értek el a helyreállítás terén, óráról órára jobb a helyzet a székesfehérvári telephelyen, a helyi IT szakemberek gőzerővel dolgoznak a helyreállításon és összességében elmondható, hogy a futó megrendelések teljesítése a kibertámadás ellenére is folyamatos.

Az előzményekről ITT olvashatnak.

Frissítés

Egyre több részlet válik ismertté a Norsk Hydrót ért kibertámadás részleteivel kapcsolatban. Az alumíniumipari óriás szerdán 14 órakor ismét sajtótájékoztatót tartott, ahol azt a keddi helyzetjelentést nem módosították, hogy a présgépek vezérlését egyes termelőüzemekben még nem sikerült a vállalati gyártórendszerekhez csatlakoztatni. Az ebből fakadó időleges leállások, amint azt a Hydro Extrusion Hungary megerősítette, Székesfehérvárt is érinthetik. Ezzel egybevágó olvasói információk érkeztek hozzánk, ugyanakkor a cég helyi tájékoztatása szerint gőzerővel dolgoznak, és tegnap óta hatalmas előrehaladást értek el a helyreállításban, óráról órára jobb a helyzet, az alkalmazottak pedig teljes létszámban veszik fel a munkát a műszakok kezdetén.

Az ügyvezető, Frank Iepema egyúttal portálunk hasábjain is köszönetet mondott a cég dolgozóinak, akik lehetővé teszik a lehetetlent. Az oslói sajtótájékoztatón elhangzott még: a Hydro csapata, külső szakértők bevonásával, megtalálta a probléma okát, és jelenleg a helyreállítás folyamatának tervezésén dolgozik. Az elkövető vagy elkövetők személye, nemzetisége a további nyomozások tárgyát képezi, a keletkezett károk nagyságát még korai lenne felbecsülni. Hangsúlyozták: a vállalat a megrendelőknek a megállapodások szerint szállít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában