fejér megye

2019.03.14. 07:00

Minden szív egyszerre dobban! – Ezeken a településeken emlékeznek meg nemzeti ünnepünkről

Minden szív egyszerre dobban, minden lélek egybefonódik. Nemzeti ünnepünkön közösen hajtsunk fejet hőseink emléke előtt! Március idusán az 1848–1849-es magyar forradalomra és szabadságharcra emlékezünk a megye településein.

BB, BJ, BKL, MAJ, PJD, SzNJ, VV, ZOLL, ZsM, STR

A tavalyi utcaszínházi előadás kiválóan sikerült, idén a Vasvári Pál Gimnázium diákjai adnak műsort Székesfehérváron

Fotó: FMH Archív

Március 15., péntek

Aba, 10 óra: Emelkedj magasba, kis hazánk! Tisztelet az ősöknek, ünnepi emlékezés a Sárvíz művészeti iskola dísztermében és a ’48-as kopjafánál. Közreműködnek az Atilla gimnázium diákjai és Aba Város Fúvószenekara. 16.30 óra: Lovas felvonulás a város utcáin. 18 óra: Tisztelet a hősöknek, a megújult hősi emlékművek és az új emlékzászlók felavatása a Hősök terén. A Kákics zenekar koncertje, a zászlók megáldása, koszorúzás, fényjáték. (Szombat, 14 óra: Szent Korona a Millenniumi park fölött (hőlégballon érkezése). 15 óra: Zeng a lélek, zeng a dal. Ünnepi gálaműsor a közösségi házban. Az Abai Kultúráért és Közösségért díjak és elismerések átadása. 18 óra: Táncház és tűzzsonglőrök.)

Adony, 17 óra: Megemlékezés a művelődési házban, Ronyecz Péter polgármester beszéde. A Szirt együttes műsora.

Baracs, 11 óra: Ünnepi megemlékezés a templomosi temetőben, Kornis Károly sír­emlékénél.

Bicske, 17 óra: Ünnepség a művelődési központban, Pál­ffy Károly polgármester beszéde. A Csokonai iskola diákjainak műsora, közreműködik a Bicskei Óvónők Kórusa és a Bicskei Fúvószenekar. Fáklyás felvonulás a Kossuth tértől, koszorúzás a Kossuth-szobornál és a ’48-as kopjafánál.

Bodajk, 10 óra: Megemlékezés a ’48-as emlékműnél, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Wurczinger Lóránt polgármester köszöntője. Közreműködnek az iskola diákjai, valamint a SzívHang Kórus.

Csabdi, 17 óra: Megemlékezés és műsor az iskolában, a díszpolgári cím átadása, Huszárovics Antal polgármester beszéde.

Csákvár, 14 óra: Ünnepi műsor a kórház kultúrtermében, átadják a Csákvárért Díjat, Illés Szabolcs polgármester beszéde.

Csór, 10 óra: A megemlékezők együtt tisztelegnek a hősök tettei előtt a Fő téri emlékparkban.

A tavalyi utcaszínházi előadás kiválóan sikerült, idén a Vasvári Pál Gimnázium diákjai adnak műsort Székesfehérváron
Fotó: FMH Archív

Csősz, 10 óra: Ünnepség a művelődési házban, koszorúzás a Szoborkertben.

Enying, 8.30 óra: Ünnepség a művelődési házban, Viplak Tibor polgármester beszéde, műsort adnak a Batthyány gimnázium és általános iskola diákjai, koszorúzás a ’48-as emlékkőnél.

Isztimér, 17 óra: Az önkormányzat kávéházi beszélgetésre hívja a lakosságot a kultúrházba.

Kisapostag, 15 óra: Ünnepség a kultúrházban. Közreműködik: Nagy Attila polgármester, a Lilaakác Dalkör, a nyugdíjasklub, a Benedek Elek tagiskola. 16 óra: Koszorúzás a Petőfi-szobornál.

Martonvásár, 9.30 óra: Ünnepség a kulturális központban, Nemes József iskolaigazgató előadása, az önkormányzati kitüntetések átadása.

Mezőkomárom, 10 óra: Istentisztelet a református templomban. 10.30 óra: Ünnepség a Petőfi-szobornál iskolások és óvodások közreműködésével.

Mezőszilas, 17 óra: Ünnepi műsor és megemlékezés az iskola tornatermében. 18 óra: Fáklyás felvonulás, koszorúzás a ’48-as emlékszobornál (Lukács-ház).

Mór, 10 óra: Ünnepi megemlékezés a Szabadság téri emlékműnél. Térzene a Móri Ifjúsági Fúvószenekarral, Feny­ves Péter polgármester köszöntője, a Zimmermann iskola műsora, koszorúzás.

A megye több településén is lesz „huszáros” foglalkozás, Székesfehérváron, a Palotavárosban egyenesen huszártábort rendeznek a gyermekek számára
Fotó: FMH Archív

Pusztaszabolcs, 9 óra: Megemlékezés a városházánál, Majda Benedek önkormányzati képviselő beszéde.

Ráckeresztúr, 10 óra: Megemlékezés a tornacsarnokban, Szabó József önkormányzati képviselő beszéde. Műsort adnak az óvodások és az iskola színjátszói. Koszorúzás.

Seregélyes, 17 óra: Ünnepi műsor a nyugdíjasklub és az iskola közreműködésével a művelődési házban. 18 óra: Koszorúzás az emlékparkban, Horváth Sándor polgármester köszöntője.

Szabadbattyán, 18 óra: Megemlékezés és ünnepi műsor a művelődési házban, Polyák István polgármester beszéde. 18.30 óra: Fáklyás felvonulás a Csíkvár térre. 18.45 óra: Ünnepi megemlékezés, koszorúzással a Széchenyi-szobornál.

Székesfehérvár, 9–10.30 óra: Palotaváros. Huszártábor a Rác és a Halász utca közötti füves területen. 10.15 és 15 óra: Városház tér. Márciusi ifjak, a Vasvári Pál Gimnázium utcaszínházi előadása, írta és rendezte Matuz János. 11 óra: Ünnepi megemlékezés, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnökének beszéde. Koszorúzás a Fekete Sas Szállónál. 11.30, 13.30 és 16 óra: Meséljünk együtt! Fekete Dávid népmesemondása. 12 óra: Varró János hangszerbemutatója. 10–17 óra: József-napi vásár a Városház téren.

Tác, 9 óra: Ökumenikus közös könyörgés a református gyülekezeti teremben. 9.30 óra: Megemlékezés az I. és II. világháborús emlékműnél. 10 óra: Ünnepi műsor a tornacsarnokban.

Velence, 15 óra: Ünnepi megemlékezés a Hősök parkjában. Az Entz szakgimnázium diákjainak műsora.

Vereb, 9 óra: Megemlékezés a református templomkertben, óvodások műsora, igehirdetés, koszorúzás. 9.30 óra: Kurcz Mária polgármester beszéde a közösségi házban, iskolások műsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában