Egy összeillő páros

2019.03.02. 07:35

Kilencedik alkalommal rendezték meg a pogácsa- és borversenyt Bodajkon

Bor és pogácsa. Jól összepasszolnak, kézenfekvő, hogy készítőik egyszerre versenyezzenek.

B. Kiss László

Forrás: Pixabay

Bodajk önkormányzata immár kilencedik alkalommal rendezte meg az egykoron civil szervezésű pogácsa- és borversenyt. A két zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen 21 fajta bor és 33 féle pogácsa közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Az értékelés pillanatai alatt zenés, verses szórakoztató műsor várta az érdeklődőket. A programokat követően Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelenteket. A borok versenyében 4 oklevél, 3 bronz, 6 ezüst és 8 arany minősítés született. A közönségdíjat Paksi Gyula 2018-as évjáratú cuvée bora nyerte el. A zsűri által felajánlott különdíjat pedig Rácz Ádám 2018-as zenit bora érdemelte ki.

A pogácsazsűri nagy örömére a bodajki asszonyok is kitettek magukért, hiszen sok, különlegesebbnél különlegesebb ízesítésű pogácsával érkeztek a megmérettetésre. A pulykakolbászos, a chilis-füstölt sajtos, a mindenmentes krumplis, a káposztás, a snidlinges valamint a sajtos-túros pogácsa is nagy sikernek örvendett.

A verseny eredményeként számos ezüst, 8 arany, illetve 15 kiemelt arany minősítés született. A közönségdíjat idén Vörös Károlyné pulykakolbászos pogácsája nyerte – tudtuk meg Kovács Réka művelődésszervezőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában