sokan hajigálják szemetüket

2019.03.25. 07:02

Illegális szemétlerakót számoltak fel Óbarok-Nagyegyházán

Illegális szemétlerakókat is felszámoltak, bíznak benne, tartós lesz a siker. Az itt áthaladó autópálya miatt erősen kell küzdeniük a szemetelők ellen.

Zsohár Melinda

Évek óta megszervezik a községben a szemétszedést, s nemcsak az országos kampányok idején – mondta el Mészáros Kartal polgármester és Konrád Istvánné alpolgármester. Az autópályához és az igen forgalmas főútvonalhoz közel fekszik a két településrész, és a rajtuk átszáguldó lelkiismeretlenek kihajingálják a szemetüket az autóból.

(Természetesen kisebbségben vannak a lelkiismeretes többséghez képest.)

Illegális szemétlerakót is felszámoltak az elmúlt hetekben két helyen is az önkéntesek a KPM és a szemétszállító cég segítségével.

Konténereket kaptak, útlezáró elemeket helyeztek ki, fényvisszaverő jelzőrendszer vigyázza a területeket. Kisgyerekek, óvodások is részt vettek a felnőttekkel együtt a szemétszedésben, talán ők érzékenyebbek lesznek felnőttként is környezetükre. Kiss Béláné képviselő a nagyegyházi önkénteseket fogta össze.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában