Szabad az ölelés!

2019.03.30. 07:15

Hatalmas szívet is formáltak a csákvári iskola udvarán

Az első nemzeti ölelés napját 1986. március 29-én tartották az Egyesült Államokban, és ugyan azóta minden országban más-más napon ünneplik, az Esterházy-iskolában idén úgy döntöttek, a pénteki nap szóljon az évforduló tiszteletére az ölelésről.

Borsányi Bea

A diákok pozitívan fogadták a programokat, mindenki élvezte az ölelés napját Fotó: Majorné K. Mónika

Ma már bizonyított, hogy az ölelésnek testi és lelki hatásai is vannak, és az ember alapvető szükségletei közé tartozik. Ha volt is olyan diák a csákvári iskolában, aki ezt eddig nem tudta, a pénteki nap után biztosan tisztába jött vele, hiszen ezen a tanítási napon minden szünet az ölelésről szólt. Az iskolát feldíszítették, hangulatosabbá tették. Készültek előre színes Ingyen ölelés feliratú táblák, amelyeket a gyerekek magukkal vihettek a folyosón, így jelezve, készek egy ölelésre.

A diákok pozitívan fogadták a programokat, mindenki élvezte az
ölelés napját Fotó: Majorné K. Mónika

Ezeknek akkora sikerük volt, hogy kevésnek is bizonyult a számuk. Ahogy arról az igazgatónő, Szajkóné Medgyesi Bernadett beszámolt, számos egyéb programot is terveztek erre a napra: az osztályok plakátokat csináltak, a gyerekek szívhez szóló idézetekkel lephették meg társaikat, a nagyszünetben pedig összeálltak az udvaron, hatalmas szívet formázva. Természetesen semmi sem volt kötelező, az iskolaigazgató annyit kért a gyerekektől, aki nem akar részt venni a programokban, más örömét azért ne rontsa el. Nem mellesleg az egyik szünetben a polgármester részvételével megtartották a Csákvár az én szememmel című rajzpályázat eredményhirdetését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában