Szabad az ölelés!

2019.03.30. 07:15

Hatalmas szívet is formáltak a csákvári iskola udvarán

Az első nemzeti ölelés napját 1986. március 29-én tartották az Egyesült Államokban, és ugyan azóta minden országban más-más napon ünneplik, az Esterházy-iskolában idén úgy döntöttek, a pénteki nap szóljon az évforduló tiszteletére az ölelésről.

Borsányi Bea

Ma már bizonyított, hogy az ölelésnek testi és lelki hatásai is vannak, és az ember alapvető szükségletei közé tartozik. Ha volt is olyan diák a csákvári iskolában, aki ezt eddig nem tudta, a pénteki nap után biztosan tisztába jött vele, hiszen ezen a tanítási napon minden szünet az ölelésről szólt. Az iskolát feldíszítették, hangulatosabbá tették. Készültek előre színes Ingyen ölelés feliratú táblák, amelyeket a gyerekek magukkal vihettek a folyosón, így jelezve, készek egy ölelésre.

A diákok pozitívan fogadták a programokat, mindenki élvezte az
ölelés napját Fotó: Majorné K. Mónika

Ezeknek akkora sikerük volt, hogy kevésnek is bizonyult a számuk. Ahogy arról az igazgatónő, Szajkóné Medgyesi Bernadett beszámolt, számos egyéb programot is terveztek erre a napra: az osztályok plakátokat csináltak, a gyerekek szívhez szóló idézetekkel lephették meg társaikat, a nagyszünetben pedig összeálltak az udvaron, hatalmas szívet formázva. Természetesen semmi sem volt kötelező, az iskolaigazgató annyit kért a gyerekektől, aki nem akar részt venni a programokban, más örömét azért ne rontsa el. Nem mellesleg az egyik szünetben a polgármester részvételével megtartották a Csákvár az én szememmel című rajzpályázat eredményhirdetését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában