középiskolások teljesítménye alapján

2019.03.20. 14:19

Érettségi statisztikák a Fejér megyei iskolákban

A tavalyi érettségi statisztikák az alábbi Fejér megyei iskolákban alakultak jól. A sikeres emelt szintű érettségi vizsgát tettek aránya meglehetősen szűk keresztmetszetet mutat.

S. Töttő Rita

Minden jó, ha a vége jó, ahogy mondani szokták Fotó: Shutterstock

Forrás: shutterstock

Az Oktatási Hivatal köznevelési információs rendszerében már elérhetőek a tavalyi érettségi statisztikák. E szerint az alábbi Fejér megyei középfokú iskolákban szerzett bizonyítványt mindenki, aki érettségi vizsgát tett (vagyis volt 100 százalékos a bizonyítványt szerző tanulók aránya): a gárdonyi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium és az abai Atilla Király Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak mindegyike leérettségizett tavaly.

Székesfehérváron ugyanez a helyzet a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Gorsium Gimnázium és Művészeti szakgimnázium, a Székesfehérvári SZC Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája érettségiző tanulóival.

De 99 százalékos arányával nagyon jó eredményt ért el a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma, valamint 98 százalékos arányával a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is. Fejér megyében az érettségizők közül kizárólag a Comeniusban tett mindenki emelt szintű érettségit, sikeresen. A Telekiben az érettségizők 73 százaléka, a Tópartiban pedig 65 százaléka tett sikeres emelt szintű érettségit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában