koreográfiával is készültek

2019.03.09. 07:10

Csajos délutánt szerveztek Lovasberényben

Kedves, színes délutánnal készültek a faluban a hölgyek köszöntésére, akiket terített asztallal, rajta édes és sós süteményekkel fogadtak péntek délután a művelődési házban.

Borsányi Bea

Török Lászlóné, Vilma, a Szín-Kör egyik lovasberényi alkotója

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Elérkezett ismét a pillanat, amikor évente egyszer a férfiak fogadkoznak” – kezdte köszöntőjét a néptáncos fellépő ruhájába bújt polgármester, Szili Miklós, aki szavait követően maga is a színpadra lépett, hogy táncoljon a kifejezetten erre a napra készült koreográfiában. Aztán Horváth Péter festő hívta fel a vendégek figyelmét a Szín-Kör Egyesület által kiállított festményekre, amelyeken már a tavasz színei pompáztak a legkülönfélébb virágcsendéletek – orgona, pipacs, tulipán, napraforgó, labdarózsa – formájában.

Török Lászlóné, Vilma, a Szín-Kör egyik lovasberényi alkotója
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

De eső áztatta, mégsem nyomasztó hangulatú, színes utcák, mesekönyv illusztrációjának is beillő falusi tájak fehérre meszelt házakkal, templomtoronnyal és libákkal, valamint lila levendulamező is megjelent a festményeken. A kiállítás érdekességét Berencsi Attila, azaz Beri Ary három részből, Randevú az angyalommal című álló sorozata adta. A délután zenei aláfestéséről Spindler Anna és bátyja, Krisztián gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában