Fiatalok támogatása a jó tanulásért

2019.03.05. 15:30

Általános és középiskolások kaptak ösztöndíjat Felcsúton

Általános és középiskolás diákoknak nyújtotta át az ösztöndíjról szóló támogatást tegnap a Puskás Ferenc Sport- és Konferenciaközpontban a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriuma. A középfokú tanulmányaikat folytatók idén pályázhattak először.

Zsohár Melinda

Jól teljesítő iskolások örülhetnek az ösztöndíjnak

Fotó: Tóth Flóra

Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel – idézte az ünnepélyes átadó alkalmával Szente Vajk műsorvezető Paulo Coelho szavait. Mészáros Lőrinc 2017-ben hozta létre a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítványt, amely a terület hat településén kívánta támogatni pályázat útján a jól teljesítő általános iskolásokat. 2018 őszén a kuratórium újabb programmal bővítette a támogatását, így ezúttal 115 felső tagozatos és 110 középiskolás vehette át a fél évre szóló 100 ezer, illetve 150 ezer forint ösztöndíjról szóló oklevelet. A kisebbeknek legalább 4,5-ös tanulmányi átlagot kell elérniük ehhez, a középiskolásoknál 4,2-es átlag a követelmény. Összesen 28 millió forintot osztottak szét Alcsútdoboz, Felcsút, Kajászó, Tabajd, Vál és Vértesacsa sikeresen pályázó tanulói között.

Jól teljesítő iskolások örülhetnek az ösztöndíjnak
Fotó: Tóth Flóra

Mácsodi Ferenc, kuratóriumi tag beszédében hangsúlyozta, a támogatás ösztönözni kívánja a jól teljesítő gyermekeket és fiatalokat. Emlékeztetett, hogy a felsőoktatásban tanuló fiatalok voltak az elsők, akik ösztöndíjra pályázhattak az alapítványhoz, náluk tanulmányi eredményhez nem kötötték a támogatást. A követelmény a diploma szerzéséig végigjárandó út sikeres teljesítése. Sisa András kuratóriumi tag beszédében szintén azt hangsúlyozta, hogy nincs jobb és biztosabb alap a jövőhöz, mint a tanulás, s az alapítvány ehhez kíván segítséget nyújtani.

Az ünnepségen az alapítók üzenetben gratuláltak a pályázat nyerteseinek, akiket egyenként és név szerint szólítottak ki az oklevél átvételéhez. Az impozáns környezet, a személyes hangvétel és a nevesített oklevélátadó momentum nem titkoltan a támogatás elnyeréséhez szükséges teljesítményt kívánja honorálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában