kölcsönösen tisztázták

2019.03.08. 07:20

A leendő fehérvári munkásszálló üzemeltetője találkozott a lakókkal

Szerdán zajlott az az egyeztető fórum, amelyen a Feketehegyen építendő új munkásszálló üzemeltetője és a lakók találkozhattak. A találkozót az önkormányzat szervezte.

S. Töttő Rita

A legutóbbi feketehegy-szárazréti lakossági fórumon a lakók kérése az volt az önkormányzat felé, hogy szervezzen egyeztetést a Feketehegyen építendő munkásszálló üzemeltetőjével, ahol feltehetik egymásnak kérdéseiket a felek. Az akkori lakossági fórumon ugyanis kiderült: a környékbeliek aggódnak a szálló, illetve az oda érkező lakók miatt. A megbeszélést megszervezték, és szerdán meg is történt – tájékoztatta lapunkat a város önkormányzata. Az egyeztetésre a Bébic utcai lakók képviseletében 5 fő érkezett és Szigli István önkormányzati képviselő is részt vett rajta, valamint a város polgármestere és jegyzője is.

A zártkörű megbeszélésről kapott tájékoztató szerint a felek kölcsönösen tisztázták a tervezett 42 szobás munkásszálló kapcsán felmerült kérdéseket. A tervezett épület a hatályos jogszabályoknak megfelelően fog működni, kamerarendszerrel, biztonsági őrzéssel, portaszolgálattal. Az önkormányzat nyilatkozatában kiemelte: mindenki megnyugvására szolgáltak ezek az információk. A lakók biztosítékot kértek a terület megfelelő lehatárolására is, megegyeztek a kerítés, a zöldterület-rendezés kérdéseiben, valamint a befektető ígéretet tett egy olyan működési rend kialakításra, ami a lehető legkevesebb kellemetlenséget jelenti majd a környéken, illetve a határos területeken élőknek. A leendő üzemeltető felajánlotta azt is, hogy a megnyitás előtt egy nyílt nap keretében mutatja meg az érintett lakóknak az intézményt. A városban egyébként nem ez lesz az egyetlen munkásszálló, már több éve több városrészben is működik hasonló – fogalmazott nyilatkozatában az önkormányzat, hozzátéve: eddig panasz, jelzett probléma nem volt. Mindkét fél ígéretet tett az egyeztetésen arra is, hogy a jövőben kölcsönösen és egymás között rendezik a felmerülő kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában