méltón ünnepelhetnek

2019.03.16. 07:50

A közösség köszönete erőt ad a folytatáshoz Tessely Zoltánnak

A nemzeti ünnep alkalmából adományozott díszpolgári címet a képviselő-testület Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, a település fejlesztéséért kifejtett tevékenységéért. A gyerekek ünnepi műsora tette még rangosabbá az eseményt.

Zsohár Melinda

Huszárovics Antal polgármester (b) adta át a kitüntető címet Tessely Zoltán miniszterelnöki biztosnak, országgyűlési képviselőnek

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Petőfi Sándor Általános Iskola bővítése, korszerűsítése nemrég fejeződött be, tornatermet is kapott az intézmény, az avatóünnepséget alig egy hónapja tartották. A tágas aulában méltón ünnepelhetnek végre a diákok, tanáraik és a helybéliek március 15-én.

Gyuriczáné Sótér Éva igazgató megidézte a magyar történelem egyik legdicsőségesebb korszakát, a vértelen forradalom győzelmét, s a hősies szabadságharcot. Aktuálpolitikai kapcsolódásként tette fel a mindannyiunkban felmerülő kérdést arról, hogy ma milyen országot, nemzetet, s falut, lakóhelyet szeretnénk a 21. században, 171 évvel a dicső napok után.

Huszárovics Antal polgármester (b) adta át a kitüntető címet Tessely Zoltán miniszterelnöki biztosnak, országgyűlési képviselőnek
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

„Saját, külön bejáratú reformot akarunk” – fogalmazott, utalva a meghatározó és megtartó eszmékre. Biztonságban és otthon szeretnénk lenni tágabb és szűkebb hazánkban egyaránt, foglalta össze az igazgatónő, majd átadta a terepet a negyedik osztályos diákoknak, a ’48-as daloknak, verseknek, a csizmás, csákós kis huszároknak és pártás lányoknak.

Huszárovics Antal polgármester a község köszönetével nyújtotta át Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, miniszterelnöki biztosnak Csabdi díszpolgári címét. A képviselő és családja a községben lakik 2010 óta, itt építkeztek – erről is beszélt Tessely Zoltán, hozzátéve: maga is tanított a helyi iskolában egy ideig. Köszönetet mondott családja támogatásáért, s a községnek a befogadásért. Bicske polgármestereként, képviselőként, közéleti szereplőként a térség fejlesztéséért tevékenykedett, s tevékenykedik ma is, a közösségtől érkező elismerés erőt ad a folytatáshoz, hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában