Farsangi bál

2019.02.11. 07:45

Új óvodába új eszközöket! – Így jótékonykodtak Szabadhídvégen

Eltévedt a kereszteslovag, a pöttyös nagymacska, a pap, Minnie egér és Marilyn Monroe is. A szokatlannak tűnő találkozásnak mégis jó vége lett.

Szanyi-Nagy Judit

A rendezvényt szervező Kisné Pölöskei Anita fáraónak öltözött

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Szombat este Szabadhídvég és környéke sűrű ködbe burkolózott. Ez mégsem torpantotta meg a vendégeket céljuk elérésében: először abban, hogy elérjenek a településközpont kricsmi-vendéglátóhelyiségébe, majd abban, hogy ott adakozásra adják a fejüket. Száztíz főről beszélünk, ők mind vacsorával egybekötött mulatságra érkeztek. További tíz fő állóhelyet igényelt csupán.

Burdohány Edina óvodavezető (középen) is köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Hagyományos farsangi bálunk a mostani: idestova tíz éve már, hogy megrendezzük. Korábban a téli időszakhoz, azon belül is a Mikuláshoz kapcsolódott; azonban, mint megtapasztaltuk, az év végére elfáradtak az emberek. Mindenféle értelemben – tekintett vissza Kisné Pölöskei Anita, aki bár rendezvényszervezőként szerves része az eseménynek, kiemelte, valójában az óvodai szülői munkaközösség bálja ez. A gyűjtést pedig a Szabadhídvégi Napsugár Óvodának szervezik. A Napocska csoport már egy korábbi gyűjtésből berendezhette törzshelyét: a szobába játékpolcok, asztalok, székek kerültek. Most a Pillangó csoportos gyermekek bázisát célozták meg – amely azért is nagyszerű időzítés, mert a szabadhídvégi gyermekek egy teljesen új óvodaépületet kapnak. Az építkezés várhatóan még idén elkezdődik. Ebbe pedig nagyszerűen illeszkednek majd az új berendezési tárgyak, eszközök.

A rendezvényt szervező Kisné Pölöskei Anita fáraónak öltözött
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Az eddig befolyt bevételekből javarészt kirándulni vittük a gyermekeket május-június környékén. Kivételt képezett ez alól a korábbi csoportszobás, illetve az idei, szintén csoportszobás gyűjtés. Ezúttal is játékpolcok, asztalok és székek vásárlását tervezzük a gyermekeinknek – vázolta fel terveiket Burdohány Edina, aki 2016 óta vezetője a jelenleg negyvenhárom gyermekkel működő intézménynek.

Vacsorával egybekötött jelmezes mulatság volt ez
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A bál belépőjegyekből és tombolából kigazdálkodott nyeresége egyelőre még nem ismert, de az biztos, hogy a szervezők mindent megtettek a sikerért – persze a vendégekhez hasonlóan. A mulatozók közül többen jelmezt öltöttek, és a főnyereményként kínált tévé vagy a tamási fürdőbe szóló utalvány is kellően motiváló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában