Tábornok méltatta a távozó elöljáró munkáját

2019.02.17. 07:50

Új parancsnoka van az ezrednek

Ünnepélyes állománygyűlés keretében zajlott le pénteken a délelőtti órákban a parancsnoki átadás-átvétel a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredénél. 

B. Kiss László

Az ünnepségen Sipos Antal átvette a csapatzászlót elődjétől

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ezred tavaly ősszel alakult, és önkéntes tartalékos katonák a tagjai. Az ezred felállítására Huszár Ferenc alezredes kapott megbízást, ő adta át most a parancsnokságot Sipos Antal ezredesnek. A pénteki ünnepélyes állománygyűlésen jelen volt Apáti Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség hadkiegészítő, felkészítő és kiképző parancsnokságának helyettes vezetője, valamint Sándor Zsolt dandártábornok, a székesfehérvári helyőrség parancsnoka.

Az ünnepségen Sipos Antal átvette a csapatzászlót elődjétől
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az állománygyűlésen mon­dott beszédében Apáti Zol­tán méltatta azt a munkát, amelyet az ezred felállítása érdekében a korábbi parancsnok végzett. Elmondta továbbá, hogy az új elöljárót a honvédség berkeiben sokan ismerik, korábban a 25-ös számú, Klapka Györgyről elnevezett lövészdandárnál szol­gált különböző vezető beosztásokban, és missziós tapasztalatokkal is rendelkezik. Beszédben köszönt el az állománytól Huszár Ferenc, és néhány mondatot Sipos Antal is szólt a jelenlevőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában