kulturális és szabadidős kínálatával

2019.02.22. 07:10

Székesfehérvár is bemutatkozik az Utazás kiállításon

Izgalmas lehetőségeket, programokat, idegenvezetős túrákat kínál idén is Székesfehérvár a látogatóknak az Utazás kiállításon. A cél, hogy minél többen érkezzenek a városba, s ismerjék meg kulturális életét, turisztikai sokszínűségét.

S. Töttő Rita

A csütörtöki szakmai napon hivatalos standmegnyitót tartott Székesfehérvár

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Impozáns megjelenéssel mutatkozik be Székesfehérvár a pákozdi Kempp-pel együtt Magyarország első számú turisztikai kiállításán. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartott sajtótájékoztatón F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki a tavalyi sikerek kapcsán, amelyek a remények szerint idén is folytatódnak:

A csütörtöki szakmai napon hivatalos standmegnyitót tartott Székesfehérvár Fotó: Simon Erika / ÖKK

– Tavaly háromszáz szervezett idegenvezetést tartottunk, amely húszszázalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A turisztikailag kiemelt időszakokban a város szálláskapacitás-kihasználtsága szinte 100 százalékos volt, a teljes évre lebontva pedig elmondható, hogy az országos átlag fölött, azaz 63 százalékos kihasználtsággal működtek a fehérvári szállodák – az ügyvezető elmondta, az Utazás kiállításon azon dolgoznak, hogy Székesfehérvár kulturális és szabadidős kínálatát megismerje a nagyközönség is. Cser-Palkovics András polgármester pedig kiemelte: ezek az eredmények nagyban köszönhetők a városban dolgozó turisztikai szakemberek munkájának is.

A fehérvári standon a város térbetűs installációját helyezték el a tourinformiroda munkatársai, amely a fehérváriak számára már ismerős lehet, hiszen az adventi időszakban a Magyar Király Szálló előtt láthatták és szelfizhettek vele a városlakók. Most újragondolt formában trónként vonzza a fotózkodni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában