Móka és kacagás

2019.02.25. 07:10

Palotást táncoltak a végzősök az iszkai kastélyiskola farsangi muriján

Február 26-án kezdődnek a kastélyiskolában azok a foglalkozások, ahová a leendő elsősöket és szüleiket várják.

B. Kiss László

Régi hagyomány az iskolai farsang

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken rendezték meg a diákok hagyományos farsangi mulatságát az iszkaszentgyörgyi iskolában. A nyolcadikos diákok már hetek óta készültek a nyitótáncra, amelyet Szonn Mária Ibolya, az intézmény igazgatója tanított be. Az iskola történetében ez közel 30 éves hagyomány.

– A palotás nálunk igazán a helyén való nyitótánc, hiszen kastélyiskolaként már a tánctanulás első lépései is a kastély

elegáns, Vörös terasz elnevezésű báltermében történhetnek. Kristálycsillár, függönyök, pazar látvány az erdőre, a közeli hegy lankáira, és szinte a lábunk előtt hever Fehérvár. Nem hiányoztak a tánchoz illő hosszú selyemszoknyák, csipkés kötények, az idei év bálhercegnője pedig Szász Katica, hercege pedig Gáll Tóbiás voltak – számolt be az igazgatónő.

Régi hagyomány az iskolai farsang
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A méltóságteljes nyitótáncot a vidám jelmezverseny követte. A számos ötletes, kreatív jelmezt látva nem volt könnyű dolga a zsűrinek.

Az iszkaszentgyörgyi kastélyiskolában a pénteki farsangi mulatságot a holnap, azaz február 26-án tartandó nyílt órák követik, ahová az iskola iránt érdeklődő szülőket és a leendő elsősöket várják. Nyolc órától Bukovszki Bálint tart matematika, kilenctől Kissné Kalász Tünde nyelvtan órát. Március 5-én, kedden 16 óra 30-tól az intézményben zajló sokszínű pedagógiai munkával ismerkedhetnek meg a látogatók, március 12-én, kedden 16 órakor pedig az új kis elsősök leendő tanítói tartanak majd vidám, játékos foglalkozást, ahová szintén bárki betérhet.

Nem volt hiány ötletes jelmezekben

– A körzethatárok időközben történt változása ellenére vannak volt diákjaink, akik Moháról, Sárkeresztesről, Fehérvárról – már szülőként – ránk bízzák gyermekeiket. A vidéki iskola egy nagy előnye, hogy a nevelőtestület tagjai jól ismerik a diákokat, tudják, milyen fából faragták őket, és ez kulcsot ad a fejlesztésükhöz, amiben nálunk együttműködik család és iskola – fogalmazott az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában