tragikus ok miatt

2019.02.09. 07:15

„Megszűnt a vajtai roma nemzetiségi önkormányzat”

A közösségi oldal szerkesztői pénteken, egy nyilvános bejegyzésben adtak hírt arról, hogy a vajtai roma nemzetiségi önkormányzat megszűnt.

Szanyi-Nagy Judit

Kérdésünkre Pásztor Izabella, a megszűnt önkormányzat egyik érintettje elmondta: egy sajnálatos tragédia miatt kellett meghozniuk ezt a döntést. A korábbi elnök, Balogh Imre ugyanis február 6-án elhunyt. S mivel így a fennmaradáshoz szükséges taglétszám nem biztosított – a településen kevesen nyilvánították magukat romának, így a Balogh Imre elnökkel és Rupa Sándor alelnökkel tevékenykedő nemzetiségi önkormányzat két fővel is döntőképes volt –, a megszüntetést látták a legjobb megoldásnak.

– Van olyan személy Vajtán, aki alkalmas lenne arra, hogy továbbvigye a korábbi elnök elképzeléseit, és ugyanúgy szívvel-lélekkel végezze ezt a munkát. Reméljük, lesz, aki melléáll és segíti őt – mondta Pásztor Izabella, aki egy ilyen felállás esetén elképzelhetőnek tartja a nemzetiségi önkormányzat újbóli megalakulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában