Fontos feladatunk a magyar népi kultúra ápolása

2019.02.26. 07:15

Kincses kultúróvoda lett az Eszterlánc

Az Eszterlánc Óvoda a Kincses kultúróvoda és a Zöld óvoda címek birtokosa. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium jegyezte.

V. Varga József

A néphagyományok beépülnek a mindennapi óvodai programokba

Fotó: óvoda

– Kultúróvodaként fontos feladatunknak tekintjük a magyar népi kultúra ápolását, a gyermekekkel az élményeken és tevékenységeken keresztül történő megismertetését – mondta el lapunknak Nedeczky Istvánné intézményvezető. – Megismerjük a népmeséket, népdalokat, néptáncokat és a néphagyományokat, kipróbáljuk a népi kismesterségeket.

A többi között ellátogatott az óvodába a Grimask Bábszínház, játékos népmesei vetélkedőt rendeztek az aprónépnek, folyamatos kapcsolatban állnak a városi könyvtárral, az Összhang kulturális egyesülettel karöltve pedig a fehérvári Zorba néptáncegyüttes görög táncestjén is részt vettek. A zene szeretetére való nevelés interaktív formában, közös tánccal és mozgással valósult meg Kamarás Emese táncinstruktor és Szűcsné Ott Adrien zenepedagógus vezetésével. Udvari Emese népi mesemondót is vendégül látták már, aki az Angyalbárányok című népmesét adta elő ízes népi szófordulatokkal fűszerezve.

A Zöld óvoda címet a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységük elismeréseként érdemelték ki immár második alkalommal, és 2021. december végéig jogosultak a cím és a logó használatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában