„A szépség szerintem valahol az őszinte mosolynál kezdődik”

2019.02.08. 14:30

A Dunántúl második legszebb menyasszonya lett a bájos előszállási óvónő

Rangos megmérettetés országos döntője előtt áll Papp Kamilla, aki a 2019 legszebb menyasszonya verseny dunántúli fordulójából másodikként jutott be a fináléba.

Tóth Alexandra

Papp Kamilla, a mindig csinos óvónő és boldog menyasszony a gyermekek körében

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mindössze 24 éves, s már csak pár hónap választja el attól, hogy élete párjának kimondja a boldogító igent. Az előszállási Papp Kamilla a Római Városrészi Tagóvoda Gomba csoportjának óvó nénije. Diplomájának megszerzése után rögtön sikerült elhelyezkednie az intézményben.

– Mindig is óvónő szeretett volna lenni?

– Igen, ez volt a célom, nagyon szeretem a munkámat, a gyerekeket és a kollégáimat is. Jelenleg egy újraszervezett nagycsoportban dolgozom, azaz olyan gyerekek között, akik az előző tanévben még nem érték el az iskolaérettséget és ismételnek.

– Ők és a kollégái hogyan fogadták, amikor kiderült, hogy indul egy ilyen versenyen?

– Szerencsére abszolút különválik a munka és a magán­élet, így nem okozott gondot, sőt.

A kollégáim számtalanszor megosztották azt a linket, amin keresztül szavazni lehetett rám, ahogy az előszállásiak is. Ezért roppant hálás vagyok, nem tudom elégszer megköszönni nekik.

– A szavazatok csak az előválogatóban voltak fontosak?

– Pontosan. Két fénykép és egy kis bemutatkozás alapján döntötte el a Facebook-közösség, hogy kit tart a legszebb, legszimpatikusabb menyasszonynak. Naponta egy szavazatot lehetett leadni a selejtező időszakában, végül pedig a legtöbb szavazatot kapott lány automatikusan bekerült a dunántúli fordulóba, és további tizenegyet az Esküvő Okosan csapata választott ki. Itt viszont már nem az internetezők, hanem a szakmai zsűri véleménye döntött. Takács Nóri modell, dr. Hátsági-Horváth Miklós, a Dr. Hátsági Implant Fogászat vezetője, Horavecz Nóra esküvőszervező, Juhász Richárd rendezvényszervező, Böjte Sándor ékszerész és Kiss Péter, az Esküvő Okosan ügyvezetője választotta ki közülünk a négy továbbjutót.

– A vőlegénye hogyan fogadta az ötletet, hogy nevez?

– Örült neki, és boldog volt, amikor kiderült, hogy a legjobb tizenkettőbe jutottam. Indultam már szépségversenyen, a Magyarország Szépén például a legjobb ötven lány közé jutottam be, de úgy vélem, ez teljesen más verseny. Ahogy a szervezők nevezik, „élményalapú”, és valóban így van. Nincs nagy tét, hiszen e nélkül is minden menyasszonynak meseszép esküvője lesz, ez csak egy kis plusz, amit, ha nem is nyer meg az ember, akkor is fantasztikus tapasztalatokat gyűjthet. Sőt, még barátságok is szövődnek. Két versenytársammal azóta is tartom a kapcsolatot, de a harmadik lány is nagyon aranyos volt, sokat nevettünk.

– Hogy érezte magát a színpadon?

– Hú, szuper volt! Nyilván izgultam egy kicsit, de ez tényleg csak izgalom és nem idegesség volt, ami azonnal elmúlt, ahogy végigmentem a kifutón. Magabiztosan mozogtam, mosolyogtam és kerestem a szemkontaktust a zsűrivel, ami úgy tűnt, kifejezetten tetszett nekik.

Papp Kamilla, a mindig csinos óvónő és boldog menyasszony a
gyermekek körében
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

– Az élmény mellett értékes ajándékokkal térhetett haza…

– Így van, bevallom, egészen a versenyig mi is csak annyit tudtunk, hogy „értékes nyeremények” várnak ránk. Valóban azok voltak. Böjte Sándor ékszerész jóvoltából a menyasszony és a vőlegény is nyert egy-egy gyémántberakást a gyűrűjébe, a Dr. Mosolytól ingyenes fogfehérítést kapunk, Horavecz Renáta pedig a menyasszonyi csokrunkat és a dobócsokrunkat is elkészíti majd. Viszont annak a lánynak, aki majd a májusi, országos döntő első helyezettje lesz, a szervezők kifizetik az esküvője teljes költségét.

– Mit tart igazán szépnek egy emberben?

— Hm. Elsősorban szerintem a tekintete és a mosolya varázsol igazán széppé bárkit is, valamint az őszinteség. Igaz, hogy az egy belső tulajdonság inkább, mégis sugárzik egy ember arcáról, hogy őszinte-e a mosolya, a tekintete. Ami a külsőséget illeti, arra azt mondanám, hogy a harmonikus, formás alkati megjelenés. A versenyen is inkább ezt figyelték, nem volt kikötés testsúlyban, magasságban, hajszínben, de még azt sem mondták, hogy ne legyen piercingje vagy tetoválása a nevezőknek. Egyszerűen csak az összképet értékelte a zsűri.

– Amiket most elmondott, megvannak önben, de valahogy biztosan készült a versenyre…

– Persze. Már arra figyeltem, hogy olyan fotókkal nevezzek, amik igényességet tükröznek. Egy rólam készült portfólió képeiből válogattam. Aztán nagyon sokat kardióztam, hogy azt az egy-két kilót, ami zavart, leadjam. Egyébként nem csak emiatt sportoltam, heti 3-4 alkalommal végzek súlyzós edzéseket egy edzőteremben, izomcsoportokra lebontva. Most, az interjú előtt is lábedzésen voltam. Figyelek a táplálkozásra is. Nem vagyok hízékony, de igyekszem egészségesen étkezni.

– Szeret sütni-főzni?

– Nagyon! Mindenfélét. Rendszeresen sportolok, de amikor nagyon ráfekszem az edzésre, akkor sokszor készítek kifejezetten fitneszkajákat. Csináltam már mindenmentes pizzát és csokoládés süteményt is. Nem mindegyik olyan, mint az eredeti, de vannak receptek, amik igazán finomak tudnak lenni liszt és cukor nélkül is.

– Az esküvői menüjük összeállt már?

– Szinte majdnem minden el van már rendezve, de azt még nem tudom, hogy honnan rendeljük a sütit, erre nagyon szívesen fogadok javaslatokat bárkitől. (nevet) Az esküvői torta sem körvonalazódott még teljesen. Az viszont fix, hogy Akasztón tartjuk az esküvőt, lesz templomi és polgári is.

A díszletünk uralkodó színe a rosegold lesz majd, és már választottunk vőfélyt és DJ-t is.

– Mennyire lesz modern az esküvő?

– Részben, de ragaszkodunk bizonyos hagyományokhoz. Ma már a menyecskeruhák is lehetnek színesek, a versenyen például szürke-rózsaszínt viseltem, de a lakodalmunkban ragaszkodom a piroshoz.

A menyasszonytánc, a gyertyafénykeringő, és mint mondta, a vőfély sem maradhat el, és bár a menyasszonyi ruhák színválasztéka is széles skálán mozog, én fehéret szeretnék. Hamarosan megyek próbálni, de még csak képek alapján választottam esélyes darabokat. Ami pedig a zenét illeti, tudatosan felépített repertoár lesz. Először a mindenki által kedvelt retró dalokat játssza a DJ, a menyecsketánc alatt, éjféltájt jöhet a mulatós, hajnalban pedig a mai slágerek, elektronikus számok következnek, így minden vendég talál kedvére valót majd.

– Meg tudná fogalmazni, hogy mitől lesz majd igazán tökéletes az esküvője?

– Mivel mindent gyönyörűen elterveztem (a párom, Dávid szabad kezet adott benne), ezért annak örülnék legjobban, hogy ha úgy zajlana a nap, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ezzel persze sokan vannak így, de én maximalista vagyok és kezdek már B terveket gyártani arra az esetre, ha valami gubanc lenne. Ezen felül nagyon vágyom már látni az elégedettséget, büszkeséget és örömet a vőlegényem arcán, amikor meglát majd a fehér ruhámban.

Az lenne az igazi boldogság.

– Mikor kell legközelebb szurkolnunk neked?

– Május másodikán lesz az országos döntő, addig még két területi forduló van hátra, ahonnan 4-4 lány jut ismét tovább. Így összesen tizenketten leszünk majd ismét, akik közül kikerül a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában