Beszélni mindenki tud – de nem mindegy, hogyan.

2019.01.25. 14:15

Szóval győző diákok versenye indul Fehérváron

Magyarországon egyedülálló bajnokságot indítanak 10–13. osztályos fiataloknak. A Szóval győzni versenyre, amelynek első fordulóját január 28-án rendezik, 30 fehérvári diák jelentkezett.

Borsányi Bea

A versenyről Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője és Aczél Petra, a Prosperis Alba Kutatóközpont tudományos igazgatója beszélt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Beszélni mindenki tud – de nem mindegy, hogyan. Ez is lehetne a versenyt mottója, amelyet egy aktuális jelenség hívott életre: a fiatalok kiválóan bánnak az okostelefonokkal és könnyen eligazodnak a virtuális világban, ám jóval nehezebben fejezik ki magukat élőszóban. A bajnokság első fordulójában négy mentor – Bakonyi István irodalomtörténész, Kozáry Ferenc színész, Azurák Csaba televíziós műsorvezető és Ignácz Adrienn pszichológus – választja ki azt a 15 főt, akik részt vehetnek egy professzionális oktatók által tartott szakmai tréningen.

A versenyről Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője és Aczél Petra, a Prosperis Alba Kutatóközpont tudományos igazgatója beszélt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A döntőt március 8-án rendezik, ahol a versenyzők 3 feladatban bizonyíthatnak: 3 perces beszédet kell tartaniuk egy előre megadott témában, 5 perces interjút adnak egy valódi újságírónak – ez közel sem olyan könnyű, mint amilyennek gondolnák –, és 1 percben, rögtönözve, élőszóban kommentelnek egy videót. A verseny célja, hogy a diákok megtanuljanak hatékonyan, érthetően, összeszedetten és a lényegre koncentrálva kommunikálni, és ezt a tudásukat aztán tanulmányaik vagy később a munkájuk során kamatoztathassák. Az értékes nyeremények és egyéb ajándékok mellett, amelyet a döntő résztvevői kapnak, a győztes végigkövetheti Székesfehérvár polgármesterének egy teljes napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában