Apró művészek

2019.01.24. 14:45

Számos fehérvári épület a gyermekek illusztrációival készült naptárban

Huszadik alkalommal jelent meg az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült, különleges naptár.

Borsányi Bea

Emléklapot is kaptak a rajzokat készítő diákok

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvár, a királyok székhelye címet viselő 2019-es asztali naptárt általános iskolás diákok rajzai díszítik. A gyerekek neves városi épületeket, köztéri alkotásokat – így többek között a Hiemer-házat, a Lépcső utcát, a Püspök-kutat, vagy az Órajátékot – örökítettek meg. Idén az eddigieknél több, összesen hat székesfehérvári általános iskola kapcsolódott a kezdeményezéshez. A naptár 13 lapján összesen 17, többnyire színes rajz látható, illetve Balajthy Ferenc költő jóvoltából minden hónaphoz egy-egy pársoros vers is kapcsolódik, amelyen a költő az asztrológiai jegyek neveivel és a hónapok jellemzőivel játszik. A megjelent naptárakból szerda kora délután a Városházán a rajzokat készítő gyerekek is kaptak.

Emléklapot is kaptak a rajzokat készítő diákok
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kis ünnepség keretében Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet nekik és a részt vevő iskolák tanárainak. A polgármester köszöntőjében rámutatott, hogy az elmúlt két évtizedben ezeknek a naptáraknak köszönhetően kiderült, hogy sok tehetséges kis művész iskolás él Fehérváron. Az átadót követően a gyerekek bejárhatták a Városházát, így lehet, hogy jövőre egy folyosórészlet vagy terem is megjelenik majd a soron következő naptárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában