corvinus székesfehérvár

2019.01.19. 15:30

Májustól egy új épület is biztosítja majd a bővülő lehetőségeket a campuson

Közel kétszázan vettek részt a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának nyílt napján. A megjelentek fele Fejér megyéből érkezett, sokan voltak a budapesti és a Pest megyei érdeklődők, de az ország egész területéről találkoztunk leendő hallgatókkal.

Tihanyi Tamás

Megtelt érdeklődőkkel a Corvinus az intézmény nyílt napján

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az intézményben 2016 szeptemberében kezdődött meg az oktatás. Az elmúlt két évben a campus az anyaegyetem duá­lis képzési központjává nőtte ki magát, ahol jelenleg 175 hallgatóból 129-en alapszakos, míg a többiek mesterképzésben részesülnek. A pénteki nyílt napon kiderült az is, hogy a fehérvári campuson idén szeptembertől négy alapképzést, két mesterképzést és egy szakirányú továbbképzést indítanak.

A megújuló épületben alakítják ki a könyvtárt és olvasószobát

A székesfehérvári képzési helyre jellemző, hogy minden nappali alapképzés indul duális képzési formában is. Ez olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális, gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, amely során a hallgatók már egyetemi éveik alatt részletes ismereteket szereznek a munka világáról, képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik, és részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával. A BCE székesfehérvári campusa jelenleg közel 30 képzési partnerrel rendelkezik, akik közül sokan ott voltak a nyílt napon is. Az egyetem célja, hogy ez a szám folyamatosan bővüljön.

Megtelt érdeklődőkkel a Corvinus az intézmény nyílt napján
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén akár a keresztféléves, akár a normál felvételi eljárásban a Corvinusra jelentkezők változatlan formában, azaz továbbra is állami ösztöndíjas és önköltséges helyekre adhatják be jelentkezésüket, a meghirdetett alap- és mesterképzési szakokra. A felvételi keretszámokban sem lesz változás.

Az intézményben büszkék arra, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa innovatív, fejlődő képzési hely. Májusban adják át a „B” épületet, mely közel 1,5 milliárd forintos beruházásból épül.

Intellektuális bázis

A projekt keretében megújuló épületben alakítják ki az európai színvonalú könyvtárt és olvasószobát, az oktatási-kutatási célokat szolgáló laborokat, illetve számos további oktatóterem mellett a campus legnagyobb, 160 főre optimalizált előadótermét.

A campuson az élet azonban nem korlátozódik majd kizárólag a felsőoktatásra. Az épület átadásával az intézmény alkalmas lesz kisebb és közepes méretű konferenciák befogadására, kutatási és innovációs centrumként történő működésre, olyan intellektuális bázist létrehozva, amelyből nem sok van a Fejér megyei térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában