A nevelőszülői hivatást népszerűsítik január végén, Fehérváron

2019.01.08. 14:49

Fejér megyei gyerekekhez kerülnek a Kossuth téri szánkók

A Kossuth téri karácsonyfa köré felállított szánkókat gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapják. Amint lapunk hétfőn megtudta: Fejér megyei gyerekek.

V. Varga József

Fotó: Archív (MTI)

Nem maradnak szánkók nélkül a rászoruló gyerekek.

A keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven, és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az ország karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt mindig vízkereszt után bontják el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása hétfőn kezdődött meg, és a szánkókat is ezután adják át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot az Országgyűlés Hivatala.

Pénteken délután még csak annyit sikerült megtudnunk, hogy az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 szánkót, valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászoruló gyerekeknek.

Szánkók a Kossuth térről Székesfehérvárra
Fotó: Archív (MTI)

Pontosan kiknek, mikor és hol? – nyomoztunk tovább már a hétvégén is. A válasz hétfőn érkezett meg az Országgyűlés Hivatalától, miszerint kérdésünkkel Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárhoz forduljunk. Megtettük.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs főosztályának tájékoztatása szerint a 152 szánkót gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapják. Az adományokat január 26-án, Székesfehérváron, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány egyik állomásán adják majd át a Fejér megyei gyerekeknek.

Fotó: Archív (MTI)

Mátrahalmi Tibortól, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatójától és Deresné Tanárki Máriától, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójától megtudtuk továbbá, hogy a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampányrendezvény helyszíne a Mol Aréna Sóstó létesítménye lesz, s megkezdődött a programok előkészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában