Virágosítás, régi-új programok és közös karácsonyfa

2019.01.08. 07:10

Cecei tervek a valóság előtt

A már jól bevált rendezvények, megmozdulások esetében sem árt, ha azokat időről időre megújítjuk egy kicsit. A változásoktól Cecén sem rettennek meg.

Szanyi-Nagy Judit

Korábban a Cecéről elszármazott Varga Judit előadóművész is énekelt a „művházban”

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az igencsak forgalmas faluközpont kétségkívül szemet gyönyörködtető. A sárgára mázolt művelődési ház – amelyben a könyvtár és a teleház is helyet kapott – önmagában is vonzza a szemet, hát még akkor, ha annak környékét színes-szagos növények lepik el!

– Virágokat minden évben kétszer, tavasszal és ősszel ültetünk. A terveink szerint idén egy kertészt kérnénk meg a tervezésre, pontosabban arra, hogy olyan évelő növényeket javasoljon nekünk, amelyekkel kevesebbet kell foglalkozni. Ez azért is hasznos lenne, mert egyre több közmunkásunknak sikerül elhelyezkednie, vagyis a virágokat egyre kevesebben tudják gondozni – felelte megkeresésünkre Vajai-Kovács Viktória művelődésszervező. Hozzátette: nemrég az első karácsonyfájukat is elültették a művelődési háznál, amely reményeik szerint a későbbi falukarácsonyok közösségi éke lesz. A felajánlás egy olyan helyi jóakarótól érkezett, aki és akinek pálfai barátja fenyőkkel, tujákkal foglalkozik.

Korábban a Cecéről elszármazott Varga Judit előadóművész is énekelt a „művházban”
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Persze a környezet megtervezésén túl a tartalomra is figyelnek, az idei programlista már nagyjából összeállt a szervező fejében. Ám mivel a művelődési ház nem önállóan tevékenykedő szerv, a tervek valósággá válásáról az önkormányzat dönt – várhatóan január közepére, végére.

– Jó évnek nézünk elébe, szerencsére vannak olyan pályázataink, melyekből idén és jövőre is tudunk forrást szerezni. Az így megszervezett programok reményeink szerint a közösségfejlesztéshez és -építéshez járulnak hozzá: szeretnénk megünnepelni az újszülöttjeinket, ehhez kapcsolódva pedig faültetési akcióban gondolkodunk. Az önkormányzat fenntartásában működő, a „művháztól” pár méterre lévő Csók István Múzeum parkrészében kevés fa van, egy parkosítás „kezdeteként” ennek része lehetne a babaköszöntő. Húsvétkor tojásfát szeretnénk felállítani a közösen elkészített díszekből, a körtáncot nem feledve – vázolta fel terveiket Vajai-Kovács Viktória, majd úgy fogalmazott, szeretnék ismét felvirágoztatni a régi jó közösségi életet. Az ötletek között szerepel még egy sportnap, illetve a nyári lecsófesztivál dinnyefesztivállá bővítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában