Kiválasztották a kommunikációs vetélkedő résztvevőit

2019.01.29. 14:30

Beszélni mindenki tud, de korántsem mindegy, hogyan

Az eredetileg 30 jelentkezőből 26 jelent meg hétfőn délután a Szóval győzni elnevezésű vetélkedő első körös meghallgatásán. A tét a március 8-i döntőbe kerülés volt.

Borsányi Bea

Azokat keresték, akik értéket tudnak közvetíteni a kortársaik felé és átütő erejű a személyiségük

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Egyedülálló versenyt hirdettek a Fehérváron tanuló 10–13. osztályos diákoknak, amelynek célja, hogy megtanuljanak hatékonyan, érthetően, összeszedetten és a lényegre koncentrálva kommunikálni. – Több mint két éve dolgozom a Táskarádióban, jövőre pedig már kommunikáció-, és médiatudományokat szeretnék hallgatni. Ez a verseny számomra egy lehetőség arra, hogy – amennyiben bejutok a legjobb 15 közé – tanuljak, fejlődjek és akár később kamatoztatható kapcsolatokat is építsek – árulta el Bóza Gabriella, a Tóparti Gimnázium 12. osztályos tanulója, miután kijött arról a pár perces kötetlen beszélgetésről, ahol a mentorok – Bakonyi István irodalomtörténész, Kozáry Ferenc színész és Ignácz Adrienn pszichológus – meghallgatták a jelentkezőket.

Azokat keresték, akik értéket tudnak közvetíteni a kortársaik felé és átütő erejű a személyiségük
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Amikor arról kérdeztem a mentorokat, milyen szempontok alapján választanak, Kozáry Ferenc Kazinczyt idézte: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok”, amit Ignácz Adrienn fejtett ki bővebben: – A legtöbben igen jó kommunikációs készséggel érkeztek, és nagyon örülünk annak, hogy nem csak olyanok, akik karrierjüket a médiában, vagy olyan pályán képzelik el, ami valamilyen módon kapcsolódik a kommunikációhoz. Azokat keressük, akik valamifajta értéket tudnak közvetíteni a kortársak felé és ehhez átütő személyiség is társul. A hétfőn kiválasztott 15 diák egy 5 alkalmas felkészítésen vehet részt, amelyet a mentorok, valamint Azurák Csaba, televíziós műsorvezető tart nekik. Ezt követően a döntőben különböző kommunikációs feladatokban bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában