Fejlesztések

2018.12.17. 14:00

Az átadott sukorói termelői piac csak egy lépcsőfok

Fejér megyében biztosan, de lehet, hogy az egész országban az egyik legszebb fekvésű termelői piacot adták át pénteken Sukorón, ahol a sportpálya mellett kialakított közösségi tér közvetlen Velencei-tavi panorámával rendelkezik.

Sági Zoltán

A Varidance műsora tavaszt csinált a télből

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Zöld Pont nevű Helyi Termelői Piac 11 órakor kezdődő átadójára szép számmal érkeztek vendégek – már csak azért is, mert a standok addigra kézműves árukkal teltek meg, a cserépárutól a termelői mézek nagy választékán át a füstölt hústermékekig – jelentős konkurenciát támasztva a megnyitóünnepség színpadi eseményeinek.

Fejlesztések

Amelyek a piac két fedett szárnya által közrefogott épület színpadán Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester nyitóbeszédével vették kezdetüket. Elhangzott: a Terület- és Településfejlesztési Program keretében megvalósult beruházás közel 56 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásból jött létre, ám jelenlegi formájában a további fejlesztéseknek csupán első lépcsőfoka. A további tervek a területen egy többfunkciós szabadidőközpont létrehozására irányulnak, sportpályákkal és kulturális rendezvénytérrel, amelyek Sukoró és vonzáskörzete számára a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségi körét bővítenék.

A Varidance műsora tavaszt csinált a télből
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármestert Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos követte beszédével, aki elsőként gratulált Sukorónak, a településnek, amelyet eddigi terület- és településfejlesztési pályázatai a győztesek közé soroltak. Visszautalt rá: a felszíni csapadékvíz elvezetési pályázat 75 millió forintot hozott a településnek, és olyan megvalósult, részben közúti fejlesztéseket, amelyek a hétköznapokat könnyítették meg – hiszen a dombos vidéken korábban komoly problémákat okozott a csapadékvíz hatékony elvezetése. A miniszterelnöki biztos utalt rá: a település 25 milliós fogorvosi rendelőfejlesztésének befejezése is a küszöbön áll.

A megnyitó színpada már a jövőbeli kulturális tér része
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Az ember szívéhez a legközelebb mindig a saját környezete áll”

A színpadra lépő Molnár Krisztián beszédét azzal kezdte: nemcsak a Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként, hanem sukorói lakosként is öröm számára a hallgatóság köszöntése, amelynek soraiban így számos ismerőst üdvözölhet. Mint fogalmazott: „megyeszerte örömmel látja mindenki a fejlődést, de az ember szívéhez a legközelebb mindig a saját környezete áll, ahol a családjával nap mint nap időt tölt”. Az átadó ünnepségen a tervezők és kivitelezők képviselőin túl megjelent Sági Tibor, a Gárdonyi Járási Hivatal vezetője, a környező települések számos polgármestere, jegyzője, továbbá Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője is. Az avatóünnepség zárásaként a színpadot néptáncosok vették birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában