útmutató a későbbiekre

2018.12.05. 06:45

Párbeszédre hívnak a családpolitikáról

A politika és a társadalom közti párbeszéd érdekében született meg a nemzeti konzultáció, mondta el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a frissen átadott kultúrkúriá­ban.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán az elmúlt évek családsegítő rendelkezéseit összegezte a bicskei Kultúrkúriában

Fotó: Ivanics Imre

Mély filozófiai különbséget tükröz a magyar kormány és a jelenlegi ellenzék álláspontja a demográfiai kérdésben, mondta el a képviselő. A Fidesz–KDNP politikusai a családtámogatások sorozatával a gyermekvállalás erősödését, a leendő szülők számára a tervezhető jövőképet kívánják elősegíteni, míg az ellenzék – nem titkoltan – a migráció szorgalmazásával oldaná meg a lakosság fogyatkozásának ellensúlyozását.

Az elmúlt években a kormány számos előterjesztést tett éppen a családok és a gyermekvállalás érdekében, ezeket a törvénytervezeteket azonban az ellenzék rendre leszavazta, számolt be a történtekről Tessely Zoltán.

Tessely Zoltán az elmúlt évek családsegítő rendelkezéseit összegezte
a bicskei Kultúrkúriában
Fotó: Ivanics Imre

 

A magyar családok boldogulását elősegítendő vezették be a családi adókedvezményeket, a gyes időtartamának emelését, az örökbefogadó- és a testvérgyest, a babakötvényt, a diplomás gyedet, a lakáshitel csökkentését, illetve a diákhitel elengedését gyermekszülés esetén, az első házasok támogatását és a gyed extrát – sorolta a képviselő a teljesség igénye nélkül az elmúlt évek rendelkezéseit. A statisztikák jelentése szerint ha nagyon lassan is, de emelkedik a születésszám, s ez bizakodásra ad okot, mondta el. Szaporodó bölcsődék, ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvhöz jutás, a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége, a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztése – szintén csak töredékét sorolta fel Tessely Zoltán a megtett intézkedéseknek összefoglalóul. Kérte a kérdőívek postai úton való mielőbbi visszajuttatását, amely a kormány tevékenységét véleményezi, s útmutatóul szolgál a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában