Minden nap egy ablak

2018.12.08. 07:30

Napi üzenetek színesítik az adventi időszakot Zámolyon

Három évvel ezelőtt gondolta ki a helyi művelődésszervező, Hermán Mártonné, hogy mindennap egy-egy, az adventhez kapcsolódó idézettel tegye hangulatosabbá a várakozás időszakát Zámolyon.

Borsányi Bea

A december 7-i ablak nyitója: Kiss Mónika, a Csanádi Imre Általános Iskola pedagógusa

Fotó: Hermán

Erre a célra természetesen készült egy nagyobb adventi naptár is. A december 1–24. közötti napi gondolatokat először csak a Szép Ilonka Faluház ablakába tették ki minden reggel, de mivel az évek során egyre több ember érdeklődését keltették fel ezek a napi üzenetek, az idén egy fotóval együtt már a település közösségi oldalára is felkerülnek. A képen pedig az a személy látható a zámolyi adventi kalendárium előtt, aki az ablakot kinyitva a napi üzenetet kiveszi.

A december 7-i ablak nyitója: Kiss Mónika, a Csanádi Imre Általános Iskola pedagógusa
Fotó: Hermán

Ezt pedig általában azok a zámolyi lakosok tehetik meg, akik rendszeresen megfordulnak a faluházban, vagy elmaradhatatlan résztvevői a helyi közösség életének. Az első ablak kinyitása természetesen mindig a polgármestert illeti. Idén már betelt a naptár, minden napra megvan, ki nyitja reggel az aktuális ablakot, amelyekben az alábbiakhoz hasonló idézetek lapulnak: „Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból / és megvilágítják az elmúlt időt / és embereket, akik élnek újra és örökké / a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában