kerékpártároló is lesz

2018.12.13. 07:10

Még simítgatják – Lassan elkészül a sárkeszi kerékpárút

Október végén kezdődtek el a sárkeszi kerékpárút munkálatai. A 126 millió forintos állami támogatással megvalósuló beruházás műszaki átadója december 20-án lesz.

Majer Tamás

Jövő héten lesz a műszaki átadó

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ha nem emelnek az ellenőrök kifogást, jövő csütörtöktől szabad a pálya a sárkeszi bringások számára. A kerékpárút azért is különösen fontos itt, mert összeköti a piciny település két részét: a fejlesztés révén Sárkeszi településközpontja és a lakott területen kívül elérhető lakott településrész – Kiskeszi – között megszakítás nélkül ível a kerékpárforgalmi útvonal. A beruházás részeként jövő hétre elkészül két fedett kerékpártároló is, amelyekben 8–10 bicajnak jut hely.

Jövő héten lesz a műszaki átadó
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az egyik a sárkeszi vendégfogadónál, a másik Kiskeszi, a falu közepétől számított végén lesz. Farkas Gyuláné polgármester lapunknak elmondta, a beruházáshoz önrészt is vállaltak, hitelből. Székesfehérvár városkörnyéki alapjából és Fejér megyétől egyaránt 8 millió forintot kaptak. A megyeszékhelynek három év alatt, a megyének jövő évben kell törlesztenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában