öt képzésből négy duális

2018.12.11. 07:10

Köszönet huszonhét duális partnernek

Számvetést készítettek és köszönetet mondtak hétfőn reggel a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári campusán.

Szanyi-Nagy Judit

Érdekes statisztikákat említett Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettese is

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A hagyományosan „duális reggeliként” emlegetett eseményre kiemelt stratégiai és duális partnereit hívta vendégül a felsőoktatási intézmény vezetése. Elhangzott: a fehérvári campus a 2016/17-es tanévben nyitotta meg kapuit, s 2018 szeptemberében már 119 beiratkozott hallgató választotta az egyetemet. A diákok három alap- (gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) és két mesterszakon (regionális és környezeti gazdaságtan, sportközgazdász) kezdhették meg tanulmányaikat. Fehérvári érdekesség – ezt András Krisztina, a székesfehérvári képzési hely rektori megbízottja emelte ki –, hogy az öt képzésből négy duális. A gyakorlati-szakmai helyek biztosításában jelenleg huszonhét partner nyújt segítséget. A statisztikák szerint a legtöbb hallgató Fejér megyén kívül Budapestről és Pest megyéből érkezik az intézménybe, négy-négy százalékuk pedig Somogyból és Szabolcs-Szatmár-Beregből.

Érdekes statisztikákat említett Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettese is
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettese elmondta: az egyetem jövő év júliusától közalapítvány formájában kezdi meg működését, mindemellett pedig elindították a Corvinus megújulási projektet is, amely több terület (kutatás, oktatás, HR, gazdálkodás) átalakulását jelenti. Hozzátette: a „rankinget” (pontozást, értékelést) tekintve az Emerging Europe & Central Asia 2019-es egyetemi toplistáján a BCE a 48. helyen szerepel. Azonban azzal, hogy az oktatóállomány nagy százaléka rendelkezik PhD fokozattal, a toplista tetején állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában