Távolabbi úti célok kerültek közel

2018.12.20. 07:10

Kitárul a világ a Fejér Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete előtt

Szerdán délután vette birtokba a Fejér Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének vezetése az új, kilencszemélyes, rokkantbeemelővel felszerelt kisbuszt.

Palocsai Jenő

Kilencszemélyes kisbuszt vehettek át a vakok és gyengénlátók Fejér megyei szervezetének tagjai

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hat és fél méter hosszú kocsit kilenc üléssel szerelték fel, melyből három hely ke rekesszékre is cserélhető, hiszen

megvannak a megfelelő rögzítési pontok. A Hydro négymillió forintot ajánlott fel korábban az egyesületnek, amely ezt az összeget tovább növelte, és egy Mercedes Sprinter kisbuszra költötte. A rendeltetése az, hogy a vakok, illetve a gyengénlátók többet lássanak a világból. Ezen semmi csodálkoznivaló nincs. Remek példa erre, hogy márciusban például már ezzel a busszal mennek Poprádra kirándulni, és a program libegőzés lesz és városnézés.

Kilencszemélyes kisbuszt vehettek át a vakok és gyengénlátók Fejér megyei szervezetének tagjai
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A busz megléte Mellár Renáta elnök és az egyesület vezetésének reményei szerint megakadályozza, hogy beszűküljön a világ. A szórakozáson túl hétköznapi haszna is lesz, hiszen az egyesület tervei szerint beteg- és gyógyszerszállításra is alkalmas lesz majd a jármű. Ezen a napon a W-CON is adakozott, 5,3 millió forint értékben ajánlott fel egy hangoskönyvtárat, melyben 4 ezer cikk, könyv, folyóirat és kiadvány hallgatható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában