Kerekecske, kezecske, itt az egyik kesztyűcske

2018.12.12. 07:10

Kis séta a hóban – Baba-mama foglalkozást tartottak a Budenz-házban

Vidám, karácsonyváró foglalkozást tartott Kamarás Emese két-három éves gyerekeknek kedden a Budenz-házban. Egy hét múlva újra várja a kicsiket.

B. Kiss László

Nem akadt vállalkozó, aki kipróbálta volna a „hóhintát”

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Budenz-ház Székesfehérvár történelmi belvárosának szívében, macskaköves utcában található. Az emeleti helyiségek berendezése a polgári otthonok világát idézi, a számos festmény, szobor szemlélődésre csábítja a látogatót.

Ebben a különleges környezetben tartott babáknak és mamáknak szóló foglalkozást Kamarás Emese kedden délelőtt. A féltucatnyi, bölcsődés korú apróság a szőnyegre helyezett párnákon csücsült, miközben „felöltözött” ahhoz a képzeletbeli sétához, melyet a téli erdőben tettek. „Kerekecske, kezecske, itt az egyik kesztyűcske” – mondták a picik Emesével, s mutatták is a kézrevalót. Miután jól beöltöztek, a kis csapat elindult a behavazott rengetegbe, azaz a szomszéd szobába. Itt az anyukák is kaptak feladatot, nekik kellett meggyúrniuk a hóembert, azaz megmasszírozni csemetéjük vállát.

Nem akadt vállalkozó, aki kipróbálta volna a „hóhintát”
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Miközben kint szemerkélt az eső, a téli illúzió a fehér falú, parkettás szobákban mind teljesebb lett. A séta közben tovább folytatódott. A harmadik helyiségben „hóhinta”, a negyedikben csillagkeresés várta a gyerekeket. A foglalkozásra a közös gyurmázás tette föl a koronát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában